Anti bont actie Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 21 februari zal er een actie gehouden worden om Zwolle bewuster te maken van het dierenleed achter bont. De actie wordt georganiseerd door Stichting Stop Dierenleed Nederland voor de bibliotheek in de Diezerstraat in de binnenstad van Zwolle. De organisatie hoopt dat de actie meer aandacht zal creëren voor de vele slachtoffers in de bontindustrie. In een tijd waarin er zoveel duurzame alternatieven zijn is het gruwelijk om nog steeds te kiezen voor de vacht van gemartelde dieren.

Er is geen ontkomen aan; in veel kledingwinkels hangt bont, veel bont. Helaas wordt echt bont regelmatig verkocht als zijnde nep bont, of onder het mom dat het duurzaam geproduceerd is. Daarnaast zijn veel consumenten zich niet voldoende bewust van het product dat ze kopen.

Miljoenen dieren worden jaarlijks massaal opgesloten in kleine kooitjes, waar ze hun natuurlijk gedrag niet kunnen uiten en op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Doodgeslagen, doodgetrapt of zelfs levend gevild.

Woordvoerder Ron Visser: “Het is tijd om de trend te stoppen dat bont weer in is. Veel mensen zijn slecht geïnformeerd over de herkomst van het bont en zien in dat het niet kan als ze de juiste informatie krijgen. We krijgen ook vaak te horen dat winkels zeggen dat het om nep bont gaat, terwijl het tegendeel waar is. De consument wordt dus ernstig misleid door de bontindustrie. Verkocht als zijnde nep bont loopt men met een stuk vacht van een dier rond, een dier wat heel erg veel pijn heeft geleden. Het meeste bont in de Nederlandse winkels is afkomstig uit China waar wasberen, nertsen en konijnen, maar ook honden en katten onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gruwelijk gedood worden voor hun vacht. Het doel van onze actie is om aandacht te vragen voor het dierenleed en bewustwording hierover creëren bij het grote publiek.”

Waar? Diezerstraat, Zwolle
Wanneer? Zaterdag 21 februari 2015
Tijd? 13:00 – 17:00 uur

Meer informatie over deze actie kunt u verkrijgen op de website van Stichting Stop Dierenleed Nederland:
http://www.stopdierenleednederland.org/acties

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het niveau van beschaving kun je aflezen hoe deze beschaving met haar dieren omgaat ..dieren hebben ook een hart . ziel en gevoel en die behandel je met respect en liefde , nee ik eet geen vlees en weet dat ik daar alle dieren niet mee red , ik werk gewoon niet mee aan die middeleeuwse nutteloze gewoonte,s , wie vlees eet moet dat zelf weten dat is niet aan mij , dat bepaald iedereen zelf , maar het is tijd dat er eens een einde komt aan het leed wat het dragen van bont met zich meebrengt …


  ⚠️ Meld

 2. Tja Peter,

  …maar zelfs vegetariërs leven van de dood. Je eet geen kiezelstenen. Je eet alles wat levend geweest is. Je eet een spruitje, een wortel een banaan, dat zijn ook allemaal dingen die ophouden met leven en daardoor jou in staat stellen verder te leven. Ook een lekkere banaan is uiteindelijk de dood die je eet.

  zo legde Herman Finkers gisteravond uit. Ik kan hem beter zelf aan het woord laten: https://www.youtube.com/watch?v=db2Y3RNT_ec


  ⚠️ Meld

 3. Grappig Bernard, maar natuurlijk wel een mega dooddoener om in de dezelfde lijn te blijven…
  Ook niet echt relevant gezien het feit dat Peter het heeft over het welzijn van dieren. Maar goed, we weten allemaal dat dat ondergeschikt is aan het voortbestaan van het uberras zoals de mens zichzelf kwalificeert en waarvoor alles mag blijkbaar alles wijken.


  ⚠️ Meld

 4. Je hebt gelijk ZIB, Peter heeft het alleen maar in een halve zin over vlees eten waardoor ik toch getriggerd werd. Ben het met hem eens dat er heel wat verbeterd kan worden in de bontindustrie. Om te beginnen, dat men kan weten wat men koopt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.