WVF met goed gevoel naar Staphorst

Zwolle – Zaterdag staat de derby in en tegen Staphorst op het programma. Het belooft een interessante wedstrijd te worden. Tegenstander Staphorst behaalde in Aalten tegen AZSV een heel belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. WVF verraste vriend en vijand door koploper DVS’33 Ermelo op een 0-0 gelijkspel te houden.

Niet als lachertje de hoofdklasse verlaten dat hebben de spelers en technische staf van WVF zich ten doel gesteld. Daar waar mogelijk voor een stunt zorgen en als het kan drie overwinningen halen in de resterende wedstrijden. Dan zien we wel waar WVF eindigt, al zal het ontlopen van degradatie een moeilijk verhaal worden. Dat WVF er in de eerste wedstrijd na de winterstop in slaagde om gelijk al voor een stunt te zorgen had niemand rekening mee gehouden. DVS’33 had veruit het meeste balbezit, maar WVF stond verdedigend als een huis en gaf weinig tot niets weg. Het behaalde punt was dan ook meer dan verdiend en met een beetje geluk in de tweede helft, de ploeg kreeg in de counter een aantal goede mogelijkheden, had er zelfs een overwinning in gezeten voor de ploeg.

De thuiswedstrijd tegen Staphorst was binnen 20 minuten, na persoonlijke fouten aan WVF kant, al beslist. Maar WVF heeft laten zien dat het geleerd heeft van de eerste seizoenshelft. De taken werden goed uitgevoerd, de ploeg bleef geconcentreerd spelen van de eerste tot de laatste minuut en werkte keihard voor en met elkaar. Kortom er stond weer een team dat vertrouwen in elkaar had en dat ook uitstraalde. Als WVF dit in de resterende wedstrijden kan opbrengen, kan het nog voor vele verrassingen zorgen en kan de eerste overwinning niet lang uitblijven. Kansloos is de ploeg uit Westenholte zaterdag dan ook zeker niet. De bal is en blijft rond en wat zou het mooi zijn om de eerste historische overwinning in de hoofdklasse te vieren. Het zou het plezier in het avontuur in de hoofdklasse, want zo ziet de hele vereniging het, alleen maar doen toenemen.

De aftrap van de wedstrijd Staphorst -WVF op sportpark het ”Noorderslag” is om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja; succes! Als jullie gewoon met 3 punten in de kontzak terugkomen, passen wij intussen wel op het rovershol om ondertussen de overwinning van A1 te vieren 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.