Directeur Wezo Zwolle vertrekt

Zwolle – Door de invoering van de Participatiewet en het stopzetten van de instroom in de Sociale Werkvoorziening (Wsw) is er een nieuwe opgave voor gemeenten en sociale werkplaatsen. In dit kader onderzoekt de gemeente Zwolle, als beoogd enig aandeelhouder, samen met de Wezo hoe deze in de toekomst vormgegeven kan worden. Met het oog op deze ontwikkeling hebben de Raad van Commissarissen (RvC) en directeur Verkuylen de conclusie getrokken dat daar een directeur met een ander profiel voor nodig is.

In overleg met de aandeelhoudende gemeenten hebben RvC en directeur Verkuylen besloten dat hij zijn werk voor Wezo per 1 mei afrondt. De komende maanden bereidt hij ook de overdracht voor, waardoor de continuïteit van het bedrijf geborgd zal zijn. De heer Verkuylen blijft op basis van de huidige arbeidsvoorwaarden tot 1 november aanstaande in dienst.

De gemeente Zwolle gaat in samenspraak met de Raad van Commissarissen, de Ondernemingsraad Wezo NV en de vier andere gemeenten op zoek naar een interim-directeur die vorm en inhoud kan geven aan de toekomst. De verwachting is dat de nieuwe directeur voor 1 mei aanstaande bekend is.

De gemeente Zwolle heeft het voornemen om enig aandeelhouder van Wezo te worden per 1 januari 2016. Over de overdracht van de aandelen wordt momenteel met de andere gemeenten (Raalte, Dalfsen, Zwartewaterland en Hattem) onderhandeld.

De verwachting is dat voor de zomer duidelijkheid is over de toekomstverkenning en het aandeelhouderschap.

De medewerkers en de Ondernemingsraad van Wezo NV zijn vandaag geïnformeerd.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Verkuylen is niet alleen verantwoordelijk voor het slechte beleid van de afgelopen jaren en het verkwisten van 2 miljoen aan reorganisatiekosten de afgelopen twee jaar.
  Als de overige MT leden en de ja-knikkende laag er direct onder blijven zitten, komt hey niet goed. Wanneer wordt er eens echt ingegrepen? Misschien een rattenvanger zolang het nog mag?  ⚠️ Meld

 2. Ik zie hier veel negatieve berichten over Verkuylen, maar wat vond men destijds ook weer van zijn voorgangers? Iets met te dure nieuwe inrichting en teveel populistisch gedrag?

  Volgens mij er is nog nooit iemand geweest die het echt goed kan doen. Ook een nieuwe directeur niet, want er moeten bezuinigingen doorgevoerd worden.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij er is nog nooit iemand geweest die het echt goed kan doen. Ook een nieuwe directeur niet, want er moeten bezuinigingen doorgevoerd worden.

  maar niet over de rug van het werkvolk toch ???
  —>

  dit is een begin ,

  Als de overige MT leden en de ja-knikkende laag er direct onder blijven zitten, komt hey niet goed. Wanneer wordt er eens echt ingegrepen? Misschien een rattenvanger zolang het nog mag?  ⚠️ Meld

 4. Na het inpakken van de vulkoeken verschijnt meneer waarschijnlijk wel weer in één of andere goedbetaald advies baantje. Daar zorgen zijn politieke vriendjes wel voor. De hele maatschappij is door en door verrot.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.