Binnenstad blijft bereikbaar tijdens reconstructie

Zwolle – Het Zwolse stadshart blijft gedurende de herinrichting van stadsentree Pannekoekendijk – Harm Smeengekade bereikbaar. Dit heeft verkeer wethouder Filip van As op donderdag 19 februari 2015 aangegeven in zijn toespraak tijdens de startbijeenkomst van de reconstructie.

150219_starthandeling_reconstructie_pannekoekendijk_-_harm_smeengekade.jpg 

De bijeenkomst vond plaats op de nieuwe aangelegde tijdelijke weg over het toekomstige Katwolderplein tussen de Katerdijk en rotonde Pannekoekendijk/ Kamperpoortenbrug. De tijdelijke tweerichtingenweg zorgt ervoor dat de binnenstad voor inwoners, bezoekers en leveranciers tijdens de zes maanden durende verbouwingen voor het verkeer van en naar de Katerdijk/ A28 Centrum bereikbaar blijft.

Investeringen
De provincie Overijssel en het Rijk hebben fors geïnvesteerd in de reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Dit gaf gedeputeerde Gerrit Jan Kok in zijn toespraak aan. De provincie hecht veel belang aan investeringen die de binnensteden nog beter laten opbloeien dan nu het geval is. De reconstructies in Zwolle zorgen in de regio voor verbetering van de bereikbaarheid van de binnensteden voor bus- en treinreizigers en verbeterde doorstroming van het overige verkeer. De gedeputeerde prees daarnaast de werkwijze van aannemer Roelofs waarin veel aandacht is voor de communicatie met de omgeving. De gedeputeerde wenste de aannemer veel succes toe met de uitvoering.

Bereikbaarheid 
Peter Pels van ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle gaf in zijn toespraak aan dat het een moeilijke tijd is voor ondernemers. Tijdens de wegaanpassingen is de binnenstad tijdelijk iets minder bereikbaar. In de toekomst wordt de bereikbaarheid van de binnenstad vanuit de A28 wel optimaal. De voorzitter van de ondernemersvereniging hoopt voor alle ondernemers in de Zwolse binnenstad dat de reconstructiewerkzaam-heden voorspoedig gaan verlopen.

Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade
De reconstructie stadsentree Pannenkoekendijk – Harm Smeengekade is het derde deelproject van Zwolle om de binnenstad beter bereikbaar te maken. Vanaf maandag 2 maart 2015 gaat hier de schop in de grond. Genoemde wegen worden volledig heringericht. Er komen onder meer een vrijliggende busbaan in het midden van de weg, een centrumhalte, vrijliggende rijstroken, een vrijliggend tweerichtings fietspad en een breed voetpad aan de Kamperpoort-zijde. Daarnaast komt er een recreatief voetpad langs de singelgracht, wordt de groenstructuur in het gebied versterkt en de waterkeringfunctie van deze wegen Deltaproof gemaakt. Uitgebreide informatie over de plannen en uitvoering van reconstructieproject Pannekoekendijk – Harm Smeengekade, staat op www.zwolle.nl/pannekoekendijk. 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.