Berkum naar gemotiveerd Sparta Enschede

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Sparta Enschede en treft dan de hekkensluiter van de 1e Klasse D, maar ook een ploeg die motivatie heeft getankt door goede resultaten in de laatste twee competitieduels.

"Sparta vecht zo’n beetje voor de laatste kans, maar heeft ongetwijfeld nieuwe moed gekregen door hun gelijkspel bij DETO. Bij ons liep het de laatste keer juist niet. We stonden gewoon niet goed genoeg en het ontbrak aan de goede mentaliteit, dus dat zal nu heel wat beter moeten," waarschuwt Berkum-verdediger Jordi Lemmens.

Vege lijf
Sparta Enschede had vorig jaar de nacompetitie nodig om het vege lijf te redden en heeft het dit seizoen opnieuw moeilijk. De ploeg van trainer Peter Schulte staat op de laatste plaats, al is de afstand met de naaste concurrentie overbrugbaar. In de twee laatste competitieduels repareerden de Tukkers al een deel van die schade. Voor de winterstop werd thuis met 4-4 gelijk gespeeld tegen KHC en begin deze maand werd een knappe en verdiende 0-0 remise behaald bij DETO Twenterand, dat daarmee van de koppositie tuimelde. DETO liep zich stuk op de goed georganiseerde Enschedese verdediging, terwijl Sparta zelfs enkele goede kansen op winst kreeg.

In oktober had Berkum in eigen huis weinig moeite met Sparta, dat met een 5-1 nederlaag naar Enschede terug werd gestuurd. Sparta deed pas in de allerlaatste minuut wat terug toen clubtopscorer Daan Akkerman uit een corner het enige tegendoelpunt maakte. Bij Berkum rekent niemand er echter op dat het in Enschede net zo’n makkelijke klus wordt, want de Zwollenaren kwamen in de laatste twee competitieduels heel wat minder uit de verf dan Sparta. Voor de winterstop ging Berkum met 3-0 onderuit bij ASC Nieuwland en daarna verloor de ploeg van trainer Willem Brouwer op eigen terrein met 0-2 van DOS ’37, dat daarmee koploper werd.

Uitglijders
Berkum is na die twee nederlagen nog steeds derde in de 1e Klasse D, maar kan zich geen verdere uitglijders meer veroorloven. De achterstand op nummer twee DETO, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt vijf punten en bij een nieuwe zeperd haken de Zwollenaren voorlopig af in de strijd om het kampioenschap. "Als we mee willen blijven doen moeten we zeker winnen bij Sparta. We kunnen ons geen verlies meer veroorloven," beseft Jordi Lemmens. De Zwolse verdediger, die vorig jaar overkwam van Rohda Raalte, tekende onlangs bij voor nóg een seizoen bij Berkum en heeft dus veel vertrouwen in zijn ploeg. "Ik zie er naar uit om met Berkum volgend seizoen ook de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal mee te maken."

De wedstrijd Sparta Enschede-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Schreurserve aan de Kotkampweg in Enschede, waar scheidsrechter William Smit uit Nunspeet om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen: