Regiobeurs “Iedereen kan lezen” in Stadkamer

Zwolle – "Iedereen kan lezen" luidt de naam van de gratis en toegankelijke Regiobeurs voor mensen met een leesbeperking. Denk hierbij aan mensen met een verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of laaggeletterden. De beurs is ook een aanrader voor mantelzorgers van slechtziende ouderen en ouders en opvoeders van dyslectische kinderen.

Op woensdag 4 maart vindt de beurs plaats in Stadkamer (locatie Centrum) van 10.00 tot 16.00 uur. Het Taalpunt is extra geopend van 13.30 tot 16.00 uur. In de Statenzaal geeft de blinde auteur Cees Smit ’s middags een gratis lezing om 13.30 uur en om 15.00 uur is er een gratis voorlichting van Visiria over educatieve programma’s voor school en thuis, voor jeugd en volwassenen. Met name de spraaksoftware L2S zal daar aan de orde worden gesteld. Een handig steuntje in de rug als het met lezen en schrijven minder goed lukt.

Hulpmiddelen bij een leesbeperking
Om deel uit te maken van de maatschappij, is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven. Sommige mensen hebben moeite met lezen vanwege een leesbeperking. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen ontwikkeld. Zo zijn er speciale brillen en software, waarmee de grootte van letters kan worden aangepast of teksten kunnen worden voorgelezen. Maar ook spraak-ondersteunende smartphones en tablets bieden tal van mogelijkheden. Evenals tot op enkele meters nauwkeurige navigatie met spraakfunctie. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende aangepaste producten en diensten nemen graag de tijd om belangstellenden uitgebreid te informeren en adviseren.

De beurs is bovendien interessant voor professionals, zoals WMO-consulenten en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en mensen uit het onderwijs(veld).

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.iedereenkanlezen.nl. De Regiobeurs is ook te volgen via Twitter: @leesbeurs en Facebook: www.facebook.com/leesbeurs.

Artikel delen: