Politie zoekt naar drugs op De Ambelt

Zwolle – Een team van de politie Zwolle heeft vrijdagmorgen onderzoek gedaan naar drugsbezit bij de leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle. Er werd daarbij gebruikt gemaakt van een drugshond. Het gaat hier om een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Er is niet bekend gemaakt wat het onderzoek heeft opgeleverd.

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van signalen van drugsbezit en -gebruik die door de medewerkers van de locatie was opgevangen. De Ambelt voert een beleid van zero tolerance ten opzicht van drugs en is in samenwerking met de politie tot actie overgegaan. "Wij zitten er bovenop want wij geven hier onderwijs aan kwetsbare leerlingen", aldus regiodirecteur Miriam van der Laan. "Wij willen te alle tijden hun veiligheid kunnen garanderen."

De Ambelt kan in dit stadium van het onderzoek geen mededelingen doen over het vermeende drugsbezit en -gebruik. Miriam van der Laan: “Ook onze leerlingen worstelen met dit soort problemen. Wij willen weten of dit het topje van de ijsberg is of dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is. Dat is de reden dat we dit samen met de politie heel voortvarend willen aanpakken”. De leerlingen werden tijdens en na het onderzoek goed begeleid omdat sommige van hen dit als zeer ingrijpend kunnen ervaren. Bij de zorg voor de leerlingen is ook Tactus Verslavingszorg betrokken, een samenwerkingspartner van de Ambelt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. @ Admin, kan ook teruggekoppeld worden of er wat gevonden is, wat en hoeveel. Of dat het bij een gerucht blijft. Dat laatste zou erg lullig zijn voor de naam van de school.


  ⚠️ Meld

 2. Schijnbaar wil de politie er nixxx over kwijt, dus zal zelfs het onvolprezen WeblogZwolle er niet meer over te weten komen

  Er is niet bekend gemaakt wat het onderzoek heeft opgeleverd.

  Welke reden heeft de politie dat ze schijnbaar wel dit persbericht uit doen gaan en verhullen wat de resultaten zijn en of die er uberhaupt zijn?


  ⚠️ Meld

 3. @dick

  We begrijpen je punt, echter is dit bericht door de school zelf uitgegeven, niet door de politie. In het artikel staat ook te lezen dat het een samenwerking van school en politie is geweest. Tevens is de directeur geciteerd, deze is op de hoogte van het artikel. Zodra er andere informatie komt zullen wij dit uiteraard berichten.


  ⚠️ Meld

 4. Ok mooi dat er eventueel een vervolg komt, soms roepen berichten inderdaad meer vragen op dan antwoorden.
  Op zich goed dat de school zelf kontakt heeft gezocht met de politie, hopenlijk doen meer scholen en/of instellingen (Ribw e.d.) dit.  ⚠️ Meld

 5. politie doe ook even een onderzoek bij het Deltion college. Heb net voor de zoveelste keer leerlingen weg gestuurd die wiet staan te roken bij de ingang van onze flat. Vreselijk wat stinkt dat


  ⚠️ Meld

 6. Alle ouders van de school hebben al een week of drie geleden een brief ontvangen van de school met uitleg. Op school waren signalen over drugs bezit/gebruik opgevangen, waarna de school actie heeft ondernomen. In de brief werd allereerst het zero tolerance beleid toegelicht en ook het onderzoek met de honden werd aangekondigd, alleen werd niet gezegd wanneer het zou zijn.

  Van een scholier die vanmorgen op de school was hoorde ik dat het onderzoek rustig verliep. Er is wel iets gevonden bij enkele scholieren waar nader onderzoek naar gedaan wordt.


  ⚠️ Meld

 7. Eens met @Maaike. Bij onze flat staat ze ook altijd te hangen, vaak de jongens van de beveiligingsopleiding die wiet staan te roken. Pal voor de ingang van de flat. Maar mooi dat de ambelt en de politie dit zo samen hebben kunnen doen.


  ⚠️ Meld

 8. Welja, schoolgaande kinderen aan de drugs. Ik gruwel ervan, maar zou er nog meer van gruwelen als ze in plaats van drugs, religie
  als trip zouden doen. Dan maar beter drugs voor de kids.
  En dat is in ruime mate voorhanden lees ik.  ⚠️ Meld

 9. Bij de doorzoeking zijn geen drugs aangetroffen en zijn ook geen aanhoudingen verricht. Volgens politiewoordvoerder Esther Naber heeft een dergelijke controle toch waarde. ⤽We laten als politie en school zien dat we er boven op zitten en dat drugs niet getolereerd worden.⤝ Een vervolgactie sluit de politie niet uit.

  http://www.focusnl.nl/onderzoek-naar-drugsbezit-op-ambelt-school-hengeveld-college/

  *Admin*
  Dit bericht is door Weblog Zwolle (nog) niet geverifieerd, en ook niet door Weblog Zwolle geplaatst, al zou dit door de wijze van schrijven wel de suggestie kunnen doen opwekken.  ⚠️ Meld

 10. “Bij doorzoeking niets aangetroffen” Tja als je t van te voren aankondigd dan zorgen ze een paar weken wel dat ze t binnen niet bij zich hebben:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.