Berkum versterkt zich met keeper Bjarn Onderstal

Zwolle – Berkum heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van keeper Bjarn Onderstal, die nu nog uitkomt voor tweedeklasser ESC in Elburg.

Onderstal vertrekt om sportieve redenen bij ESC, waar hij al sinds zijn tiende jaar speelt. "Berkum speelt nu al een klasse hoger en heeft uitzicht op de hoofdklasse, daar hoop ik natuurlijk op," aldus de 20-jarige doelman, in het dagelijks leven student Business IT & Management aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bij zijn nieuwe club zal Onderstal de niet eenvoudige concurrentie aan moeten gaan met Mathijs Bouwhuis, al jaren vaste keus in het doel van de Zwollenaren, die deze week toezegde nog een seizoen bij de hoofdmacht van Berkum te blijven. "Ik wil kijken waar ik sportief gezien sta, ik ben in ieder geval niet bang voor de uitdaging," kijkt Onderstal vooruit.

Behalve keeper Bouwhuis en de broers Chris en Marc van der Meulen, die eerder deze week ‘bijtekenden’, kan Berkum voor de komende jaargang ook weer rekenen op een flink aantal andere spelers uit de huidige hoofdmacht. Met de toezeggingen van Jordi Lemmens, Jason Huisman, Frank Hoolsema, Lauwand Suleiman, Romano Luhukay, Jasper van der Stouw en Youp Kok begint de selectie voor het nieuwe seizoen aardig vorm te krijgen. Met een aantal andere spelers zijn de gesprekken nog gaande.

Van de huidige selectie zullen de keepers Bram Muis, Harmen Sikkema en Koen Verburg niet terugkeren in de hoofdmacht van trainer Willem Brouwer. Ook aanvaller Kevin Schmidt en middenvelder Sander Bolt zullen vertrekken bij Berkum. In de winterstop tekenden hoofdtrainer Brouwer, zijn assistent Pascal Diender en keeperstrainer Henry Karrenbelt al bij voor het nieuwe seizoen 2015-2016.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik vind het wel snel dat , die jongens nu al weten dat ze weg moeten, sander bolt is net nieuw, en bouwhuis altijd vaste waarde geweest.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.