De SP zet zich in voor straatmuzikant

Tjitske Siderius van de SP wil van  wethouder Knol weten of hij bereid is om te kijken of Michael Hooft als straatmuzikant voor Zwolle te behouden is . De SP is van mening dat Michael Hooft in de afgelopen 20 jaar een fenomeen is geworden van Zwolle. Hij draagt door zijn persoonlijkheid en zijn fluitspel bij aan een positieve en gezellige sfeer in de binnenstad. In de persberichten is duidelijk te lezen dat de burgers van Zwolle het een groot gemis vinden dat Michael Hooft niet meer op zijn vertrouwde plekje aan het begin van de Diezerstraat staat. Hij mag niet meer in de binnenstad fluit spelen, omdat hij een uitkering van Sociale Zaken ontvangt.

De inkomsten die Michael Hooft daarmee ontvangt zijn namelijk niet te controleren. hij verkoopt sindsdien de straatkrant. De SP stelt daarom voor Michael te behouden als straatmuzikant.  Wellicht is er een mogelijkheid om Michael Hooft in dienst te nemen bij het VVV als ‘fenomeen’ of straatmuzikant. Een andere mogelijkheid is dat Sociale Zaken een schatting zou kunnen maken van zijn inkomsten om die vervolgens in te houden op zijn uitkering.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. laten ze hem maar bij de sp in dienst nemen kunnen die hem mooi betalen uit de goed gevulde kas ,en hebben wij weer een klaploper minder.ja sorry hoor zulke lui kunnen ze toch ook gewoon aan het werk zetten .


  Maak melding

 2. Ik zeg, een standbeeld voor deze beste man…

  Jarenlang heeft deze beste man alleen geleefd van het fluiten, en van het kleine beetje wat hij verdiende kocht hij ook nog eten en drinken voor mensen die het op dat moment even moeilijk hebben..Michael je bent een held..


  Maak melding

 3. @Jingle.
  Die man krijgt gewoon een uitkering hoor, daarnaast heeft hij inkomsten voor het fluiten van kerstliedjes midden in de zomer. :-
  Ik zie hem nog zo helemaal door het lint gaan omdat er tegenover hem een groepje panfluiters stond te spelen. De politie moest er aan te passen komen. Het weet het mooi te spelen met zijn hondje.


  Maak melding

 4. Als die man dan toch zoveel lucht heeft om te blazen laat hem dan glasblazer of ballonenblazer worden.Laat hem in ieder geval iets doen om zijn geld ter verdienen.Weer een uitkeringstrekker minder.Las in de krant geloof ik dat hij bij tante Ria inwoont.Zal die wel met Joop die uitkering op strijken.Hoe kan die man anders zo’n dikke bens rijden.Vandaar dat onze flierefluiter wat bij moet verdienen.


  Maak melding

 5. Al die hardwerkende mensen die hier hun baas zijn tijd zitten te verdoen door hun rechtse praatjes te verkondigingen zouden beter eens niet zulk geestdodend werk gaan doen, zodat zij eens tijd hebben om de mooie dingen in het leven te gaan waarderen.
  Ik vond dat gefluit ook geen hol aan, maar het is tenminste gezelliger dan al die vreselijke reclame lieden altijd. Over nutteloos bezig zijn gesproken……………..


  Maak melding

 6. Het is werkelijkwaar belachelijk dat iemand die echt bij het interieur van Zwolle hoort op zo’n belachelijke manier geweerd wordt. Typisch weer een ambtenaar die blijkbaar niets beters te doen had en iemand de toch al magere boterham voor de neus weg wil kapen! Belachelijk!
  Als deze man geen uitkering meer zal krijgen, moet er een fonds komen voor Michael! Het is toch te gek voor woorden wat hier gebeurt! Laat die ambtenaar zich met echt belangrijke zaken bezig gaan houden, en deze man met rust laten!


  Maak melding

 7. De NCRV vraagt de bezoekers om het huidige adres (of telefoonnummer) van Michael.
  De NCRV zou hem graag eens willen spreken, om te kijken of zij als programma daar aandacht aan kunnen schenken, maar dan meer in de trant van met die man op verschillende toegelaten locaties blokfluit spelen.

  Reacties graag via info@weblogzwolle.nl


  Maak melding

 8. magere boterham Kornelis hij krijgt toch een uitkering ? gaat die maar aan de lopende band staan in de ploegendienst verdient die goed maar ja dat kunnen zulke gasten niet want dan mankeren ze weer van alles. ik moet toch ook werken voor mijn centen sta ook de hele dag in de fabriek . klaag ook niet >:(


  Maak melding

 9. De verwachting is nu, dat Michael Hooft binnenkort in het NCRV tv-programma Man bijt hond verschijnt.

  Eeerder verschenen de Zwollenaren (politiek verslaggever) Willem Lucht en (royalty watcher) Ria van Ommen in de populaire serie.


  Maak melding

 10. Wat fijn dat jullie zo dol zijn op mijn oompje..
  .. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ik ben echt trots op hem. Ik laat iedereen zijn verhaal lezen en foto zien.
  Hij is de broer van mijn moeder en hij heeft echt een groot hart als ik dit allemaal lees. Ik hoor veel over hem via mijn familie en ik vind dat hij het supergoed doet! Ik heb hem 1x gezien toen ik een jaar of 10 was. Wat een lieverd. Ik kocht een ijsje voor hem en hij nam 1 hap en gaf de rest aan zijn pony. Dat vergeet ik nooit meer.  Maak melding

 11. ja hoe trots kun je zijn als je hem 1 keer in het leven hebt gezien.
  ik zou er niet zo trots op zijn want het is en blijft een klaploper
  van de maatschappij. maar als je zo trots op hem bent kun je hem misschien ook wel sponsoren hoeft die ook geen uitkering meer te ontvangen en kan die weer spelen in de stad.o ja na dat ijsje heeft de pony weinig meer gekregen .het is en blijft gewoon een zielige vertoning. >:(


  Maak melding

 12. De Zwolse straatmuzikant die van de gemeente niet meer op straat mag spelen, wil het besluit aanvechten.

  Hij heeft een advocaat in de arm genomen. De straatmuzikant kreeg het verbod opgelegd, omdat hij een uitkering krijgt. Hoeveel hij ophaalt met het spelen op straat is niet te controleren. Als hij toch gaat spelen, wordt z’n uitkering stopgezet.

  Bron: RTV Oost


  Maak melding

Reageer