Landstede Volleybal tweede bekerfinalist

Zwolle – Verrassend was de uitkomst van de tweede halve herenfinale om de nationale beker niet: Topfavoriet Landstede Volleybal strijdt morgen vanaf 13.00 uur tegen Abiant Lycurgus om de nationale beker. Na een nipt gewonnen openingsset had de regerend landskampioen en titelverdediger in de tweede en derde set geen kind meer aan topdivisionist VoCASA uit Nijmegen, dat zich zo knap voor de halve eindstrijd had geplaatst: 3-0 (26-24, 25-10 en 25-14).

VoCASA en haar achterban genoten vandaag zichtbaar van het optreden in het Zwolse volleybaltheater. De ploeg van coach Johan van Zelderen verraste gedoodverfde favoriet Landstede Volleybal in de openingsset met haar vrije en enthousiaste spel en nam zo direct een voorsprong van vier punten (4-8). Bij elf punten kwam de titelverdediger op gelijke hoogte, om even later voor het eerst voor te staan (13-12). VoCASA bleef knokken en werd beloond voor haar harde werk toen het na 18-15 drie punten op rij scoorde en zo weer op gelijke hoogte kwam. Landstede sloeg opnieuw een gaatje (22-20), waarna de Nijmeegse ploeg nogmaals drie punten op rij (22-23) scoorde. Bij 23-24 kwam VoCASA zelfs op setpoint, maar het was toch de Zwolse ploeg die de setwinst uit het vuur wist te slepen: 26-24.

Het vooraf verwachte spel van ‘David versus Goliath’ werd wel zichtbaar in het tweede bedrijf. De regerend landskampioen en bekerhouder maakte binnen zestien minuten een einde aan de set: 25-10. Desondanks bleef de Nijmeegse aanhang luidkeels achter zijn ploeg staan, tot groot plezier van de spelers. Ook in het slotakkoord kon VoCASA geen vuist meer maken, waardoor na een klein uur duidelijk was dat de finale om de nationale volleybalbeker bij de heren morgen zal gaan tussen Abiant Lycurgus en Landstede Volleybal.

Winnende coach Redbad Strikwerda: "Inmiddels heb ik als hoofdcoach de finale vijf keer bereikt en gewonnen. Dat track record van spelen = winnen houd ik graag vol", voegde hij er met een grote glimlach aan toe. "Lycurgus is gezien haar status de best mogelijke tegenstander. Goed dat de twee beste ploegen van Nederland morgen in die finale staan." VoCASA-coach Johan van Zelderen wist vooraf dat het een schier onmogelijke opdracht zou worden om Landstede in eigen huis te verslaan. "We zouden punt voor punt kijken. Zij trainen twee keer per dag, wij drie keer per week. Dat zorgt natuurlijk voor niveauverschil. Toch, we waren zó dichtbij setwinst door ons agressieve, vrije spel. We hadden die openingsset zo graag gepakt, zo’n kans krijg je nooit meer."

Artikel delen: