Be Quick slaat gat van vier punten

Zwolle – Be Quick is er zaterdag in geslaagd om over een lastige horde heen te springen: in Dalfsen werd ASC met 1-3 verslagen. Ook in Zwolle-Zuid gebeurden gisteren mooie dingen: concurrent RDC werd daar stevig over de knie genomen door SVI, waardoor de ploeg nu vier punten los staat.

Winnen bleek in het verleden niet gemakkelijk bij ASC. Arnie Pot: "De laatste twee uitwedstrijden in Dalfsen gingen verloren. Daar viel voor ons dus iets te winnen vandaag." De ploeg uit Dalfsen is echter allerminst van plan om zich gewonnen te geven. Pot: "Ze begonnen echt furieus. Daar hadden we het even moeilijk mee." Asc krijgt in deze fase ook al een grote kans, maar Wibo van Dijk staat goed te keepen. Aanvoerder Frank Oosterhof": "We begonnen slap aan de wedstrijd. Dingen die we afgesproken hadden in de kleedkamer werden gewoon niet nagekomen. Maar wij moeten het dan voetballend oplossen en toen zag je dat het ging lopen."

Na een kwartier krijgt Be Quick wat meer grip op de wedstrijd. Be Quick krijgt dan ook kansen om te scoren, maar doet dat niet. Vooral Bas Buimer moet zich dat aanrekenen.

Het kopje thee doet Be Quick in ieder geval goed. Na de pauze is de ploeg direct bij de les. Frank Oosterhof: "Dan gebeurt het dus wel. Twee kansen, twee doelpunten." De 0-1 ontstaat door een diepe bal van Thomas Wieringa op Mark Meijer. Die weet de vrijstaande Bas Buimer te bereiken die het eerste doelpunt binnentikt. Buimer tekent ook voor de 0-2 als hij een voorzet van Sander Aarten uit de draai binnenschiet (52e minuut).

Dalfsen komt dan nog een keer terug in de wedstrijd. De ploeg speelt opportunistisch en zet na een uur voetbal de 1-2 op het bord door Stokvis. Arnie Pot heeft geen goed gevoel over dat tegendoelpunt: "De kans ontstaat door dat er een overtreding op Frank van der Burg wordt gemaakt. Daar had voor gefloten moeten worden."

"Gelukkig komen we dan heel snel op 1-3" zegt Frank Oosterhof, die zelf de assist verzorgt op Sander Aarten. Aarten, alleen voor de keeper, faalt niet. "In die laatste 25 minuten moet het dan gewoon 1-8 worden. Daar doen we toch iets niet helemaal goed." Be Quick komt niet meer tot scoren en ziet dan de eigen sluitpost uitblinken in het staartje van de wedstrijd. Wibo van Dijk voorkomt dat ASC nog hoop mag koesteren.

Arnie Pot: "Alles bij elkaar hebben we hier dik verdiend gewonnen. Toch had ook deze wedstrijd een paar cruciale momenten en hadden we de zaak eerder in het slot moeten gooien. "

Be Quick won en zag dat de wedstrijd SVI-RDC in een sensationele uitslag eindigde: 7-1. RDC kwam na vier minuten al met tien man te staan en krijgt dan in het verloop van de wedstrijd zeven treffers binnen. Oud-Be Quicker Saba Gwedelidze is deze week aangesloten bij de selectie van SVI en nam meteen drie doelpunten voor zijn rekening. Be Quick is voor volgende week dus gewaarschuwd, want SVI zal de volgende tegenstander zijn.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa (75. Rutger Minkjan), Michel Klink, Frank Oosterhof, Talha Özen, Sander Aarten (75. Aron Tempelman), Bas Buimer, Mark Meijer.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Feliciteerd elke Zwolsche club altijd, in gedachten, bij een posiitief resultaat. Heb al jaren (van voor ik er gewoond heb) een zwak voor de club van o.a. Reintje, Girbe, Rainer en zijn charmante dochter, Mannus, Bertus en zonen, Henny etc. etc. (weet, behalve Dicky en Stegeman, al die namen niet meer van die toppeaar wij vrogger altijd van wonnen…dit laatste geldt overigens ook voor het BQ-team in dezelfde competitie…met o.a. Rijky, Ron en bovengenoemde Martin).

  Maar ik vind vv Berkum wel heel veel topics produceren op dit onvolprezen weblogZwolle. Hoewel nobel hoor zo’n productie, maar ik voel me niet geroepen elke keer te reageren.


  ⚠️ Meld

 2. Was zeker een mooie overwinning, en met dank aan svi natuurlijk.
  Volgende week de topper, Bequick-Svi. Met na afloop een optreden van Raymond Smit.
  @dick martin stopt als voorzitter, maar gaat niet weg bij bequick hoor.


  ⚠️ Meld

 3. Nee het is geen Dick vroeger toen hij in Berkum woonde slijmde hij alles bij elkaar bij de VVb en toen hij weer terug ging naar zijn eigen oude wijk is het weer Wvf wat de klok slaat.Eigenlijk is het net een Ajax supporter juichen en schreeuwen als het goed gaat zeuren en zaniken als het slecht gaat (bioscooppubliek)


  ⚠️ Meld

 4. @ Bertus, in die tijd dat ik daar zeer prettig heb gewoond, voetbalden mijn 2 zonen en ik bij WVF. Alwaar ik ook een column schreef in de bijzonder lezenswaardige WVF-Kroniek.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.