Fractie Jurgens gaat samenwerken met VVD

Zwolle – Raadslid Britt Jurgens en de VVD Zwolle hebben besloten om als twee fracties een samenwerking aan te gaan. Hierin blijven Fractie Jurgens en de VVD afzonderlijk in de Zwolse gemeenteraad opereren, maar versterken zij hun gedeelde politieke visie door gezamenlijk op te trekken. Britt Jurgens noemt het een "aanpak waarin ik me verder in de Zwolse politiek kan ontwikkelen."

brittjurgens.jpg

"Ik heb veel vertrouwen om met deze insteek in de gemeenteraad verder te gaan," zegt Jurgens. "Ik heb gezocht naar een manier om te leren binnen de politiek als zelfstandige fractie en deze kans grijp ik met beide handen aan." Jurgens zal tevens het coalitieakkoord ondertekenen en daarbij haar steun geven aan de richting van het beleid dat door het college van Burgemeester en Wethouders wordt ingezet. VVD-fractievoorzitter Aly van der Vegte staat positief tegenover de toenadering van Jurgens en de komende samenwerking. "Dit is een goede werkwijze waarin de VVD steun geeft aan een ambitieus raadslid voor wie het begrijpelijk lastig is om haar rol als volksvertegenwoordiger alleen in te vullen." 

De afgelopen tijd is zorgvuldig aandacht besteed aan het maken van goede afspraken met betrekking tot de samenwerking. De intentie van de partijen is om een duurzame samenwerking op te zetten waarin de gezamenlijke politieke visie extra kracht wordt bijgezet in de Zwolse gemeenteraad. De VVD en fractie Jurgens zijn beide van mening dat een sterk Zwolle gekenmerkt wordt door ondernemerschap maximaal ruimte te bieden, dat zoveel mogelijk Zwollenaren werk vinden en dat mensen hun leven zonder overheidsinmenging in kunnen vullen.
Meer informatie op: www.fractiejurgens.nl

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Tuurlijk Britt dan hop je toch gewoon over naar de partij waar je ambitie waarschijnlijk wel kan worden bevredigd. De doelstelling, cultuur etc van de partij waar je vandaan komt en je komende partij doen minder ter zake toch? Het gaat immers om het persoonlijke doel.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben er 100 procent van overtuigd dat Britt haar uiterste best zal doen, net als voorheen in andere zaken waar ik haar van ken. Vanaf hier wens ik haar veel kracht en uiteraard alle succes. 😀


  ⚠️ Meld

 3. Ik sluit aan bij de goede wensen, Britt heeft echt wel heel veel te brengen voor Zwolle denk ik. In Zwolle is (nog een) bruggetje nodig. En dat bedoel ik filosofisch en overdrachtelijk.
  Zwolle heeft lucht en adem en zuurstof nodig, in plaats van te leren te leven op co2.  ⚠️ Meld

 4. VVD en fractie Jurgens zijn beide van mening dat een sterk Zwolle gekenmerkt wordt door ondernemerschap maximaal ruimte te bieden, dat zoveel mogelijk Zwollenaren werk vinden en dat mensen hun leven zonder overheidsinmenging in kunnen vullen.

  Mevrouw is er dus hoofdzakelijk voor de ondernemers, de projectontwikkelaars, de Horeca en de middenstand?……. Arm Zwolle.


  ⚠️ Meld

 5. Fractie Swollwacht > Fractie Jurgens > ‘fractie VVD’ … Deze dame wisselt binnen een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen net zo makkelijk van politieke ideologie als van schoenen. Ik voorspel haar een grote politieke carri?re. Zij is een snelle leerlinge van het politieke spel.


  ⚠️ Meld

 6. Dit soort mensen is een reden om steeds minder geloof in de politiek te hebben. Ze zal bij haar besluit ook wel weer nagedacht hebben over de hoeveelheid centjes ze hier extra aan verdienen. Aangezien de VVD het niet zo nauw neemt met belangenverstrengelingen tussen pollitiek en bedrijfsleven of horeca zwolle.. Of niet Papje?


  ⚠️ Meld

 7. Britt heel veel succes en laat de Swolwacht zeikerds maar links liggen.
  Pak je kans en ga er voor de volle 100% tegenaan.
  Over drie jaar zal de beloning volgen.  ⚠️ Meld

 8. De intentie van de partijen is om een duurzame samenwerking op te zetten waarin de gezamenlijke politieke visie extra kracht wordt bijgezet in de Zwolse gemeenteraad. De VVD en fractie Jurgens zijn beide van mening dat een sterk Zwolle gekenmerkt wordt door ondernemerschap maximaal ruimte te bieden, dat zoveel mogelijk Zwollenaren werk vinden en dat mensen hun leven zonder overheidsinmenging in kunnen vullen.

  Keloel.

  Een gemeenteraad dient te staan voor een redelijke afweging van in het algemeen belang niet om ondernemerschap maximaal de ruimte te bieden. Alleen slechte ondernemers hebben de overheid nodig zoals de BVO PEC Zwolle, sinds 1999 aan het garantie-infuus.

  Steeds meer Zwollenaren zoeken werk dat niet te vinden is en als er al iets wordt gevonden gaat het te vaak om werk op korte termijn voor een laag loon.

  En met een dergelijke politieke visie, vraag ik mij af waarvoor mensen nog belasting betalen. Als het doel geen overheidsmenging is dan kan dat snel bereikt worden.

  Wat een slechte intenties. Dit heeft niks van doen meer met het oorspronkelijke liberale gedachtengoed.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.