WVF gaat samenwerking aan met Pauropus

Zwolle – WVF is een samenwerking aangegaan met Pauropus. Het re-integratie en werkbedrijf verzorgt sinds kort de schoonmaakwerkzaamheden op het sportcomplex van de voetbalvereniging.

Maatschappelijke onderneming Pauropus B.V. is een re-integratie- en werkbedrijf. Zij bieden trajecten en werkervaringsplaatsen voor mensen die soms grote afstand tot werk hebben. "Dat zijn bijvoorbeeld mensen die al langere tijd uit het arbeidsproces zijn of zeer weinig werkervaring hebben", legt Johan van Leijen, bestuurslid facilitair bij WVF, uit. "Bij hen hebben alle andere wegen naar werk nog niet tot resultaat geleid." Pauropus activeert deze mensen, onder professionele begeleiding. Van Leijen: "Vanuit het work first-principe plaatst het bedrijf ze middenin de samenleving en het bedrijfsleven." Het belangrijkste doel is mensen te laten uitstromen naar een reguliere baan en voor wie dat nog niet mogelijk is wordt gezocht naar een duurzame vrijwilligersplaats.

Positieve bijkomstigheid
Hierbij werkt Pauropus nauw samen met gemeenten en organisaties voor opvang, zorg, welzijn en onderwijs. Van Leijen: "Wij zijn zeer content met deze samenwerking. Hoewel wij als vereniging zo’n 450 vrijwilligers hebben, blijft het moeilijk om aan sommige taken invulling te geven. Met name het structurele karakter van bijvoorbeeld de schoonmaak, waarbij de werkzaamheden op vaste tijden moeten worden gedaan, is voor een vereniging lastig in te vullen. Het is daarom goed dat deze werkzaamheden nu uitbesteed kunnen worden aan een bedrijf zoals Pauropus. Positieve bijkomstigheid is het feit dat we re-integratie trajecten direct ondersteunen Hiermee draagt WVF weer een steentje bij aan haar maatschappelijk verantwoordelijke rol."

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Bij Berkum hebben ze daar vrijwillegers voor,misschien dant Dick zich kan aanbieden want die heeft de mond altijd zo vol van Wvf valt me dit wel weer tegen.


  ⚠️ Meld

 2. Daar heeft de gemeente wel geld voor, de kosten hiervoor zijn behoorlijk hoog. Het re-integratiebedrijf is de enige die hier beter van wordt.
  Daar heeft de gemeente wel geld voor over, maar mensen echt helpen ho maar!
  Hierna plaatst men deze mensen in een tijdelijke baan, voor een parttime inkomen, of als vrijwilliger, aan het werk. Men wil dus niet volledig betalen voor de banen die men (tijdelijke) verschaft.
  Dit mag dus niet. Het zal de gemeente vast subsidies opleveren van de regering oid. Het gaat hierbij echt niet om de mensen die werkeloos zijn.
  Lees de langemars.nl voor meer informatie.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.