Binnenstad niet goed toegankelijk minder validen

Zwolle – Iedereen doet mee, aldus de gemeente Zwolle. Het CDA Zwolle wijst het College van B&W er echter op dat mensen met een (lichamelijke) beperking die de binnenstad willen bezoeken, tegen een flinke drempel oplopen. "Onze toptien-ambitie als meest gastvrije binnenstad moet toch ook gelden voor minder validen?", betoogt Judith Compagner, fractievoorzitter van de lokale afdeling van het CDA.

Minder validen kunnen gebruik maken van een invalidenparkeerplaats. En dat gebeurt gelukkig ook, met als gevolg dat deze regelmatig bezet zijn. Hierdoor kunnen anderen met een IP kaart geen gebruik maken van een IP plek. In ‘s-Hertogenbosch, Groningen en Maastricht, de nummers 1 t/m 3 van meest gastvrije binnensteden, kunnen mensen met een invalidenparkeerplaats kosteloos parkeren op reguliere parkeerplekken.

Letterlijk bereikbaar maken
In de Zwolse binnenstad is dat echter niet het geval. En daar ageert het lokale CDA tegen bij monde van Compagner. “Temeer omdat het voor vele mensen met een beperking op dit moment fysiek niet mogelijk is om betaald gebruik te maken van de reguliere plekken. De betaalautomaten zijn voor rolstoelers namelijk te hoog bevestigd. Een probleem waar al eerder aandacht voor is gevraagd en waar een oplossing voor zou komen. Deze oplossing is alleen niet adequaat gebleken.

Passende betalingsoplossing bieden
Het CDA roept de gemeente op om allereerst te zorgen voor een passende betalingsoplossing. Vervolgens hoopt de partij op het kosteloos beschikbaar stellen van invalidenparkeerplaatsen voor minder validen. “Primair voor deze mensen die moeilijk ter been zijn. Maar ook zeker om je als stad écht gastvrij op te stellen. Voor iedereen.”

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Over toegankelijk gesproken, houd nou eens op aub met die zelfverzonnen afkortingen: IP heeft niets met invaliden en zelfs niet met InvalidenParkeerplaatsen te maken maar betekend iets heel anders.

  Zo dat is er uit.:P


  ⚠️ Meld

 2. Door gratis parkeren wordt de stad wel veel toegankelijker,en ze moeten gewoon de vergunningen van de bewoners intrekken dan kunnen de invaliden daar mooi parkeren.


  ⚠️ Meld

 3. Nou berttus waar ga je parkeren dan als je in de stad woont. Lekker makkelijk gedacht van je.

  Gratis parkeren voor de invaliden vind ik persoonlijk onzin. Zij kunnen net zo goed betalen, dichtbij kunnen parkeren is veel belangrijker. Betalen met automaat vervalt toch binnen een paar jaar. Dan betalen we allemaal met de telefoon.  ⚠️ Meld

 4. dan kan ik niet parkeren want betalen met de telefoon is er niet bij. ik heb een TELEFOON om te bellen die andere zooi mag je van mij houden


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.