Dieze West heeft er “zin an”

Zwolle – Aankomende zondag staat er een kraker op het programma in de zondag eerste klasse F. Koploper Dieze west gaat op bezoek bij de huidige nummer twee vv Hoogeveen en hoopt één van de directe concurrenten een flinke tik te kunnen geven . Daar waar Hoogeveen afgelopen weekend een 1-2 overwinning boekte op bezoek bij Erica, wist Dieze West na een roerige week af te sluiten met een 4-1 thuisoverwinning.

Dieze West zal deze wedstrijd beter voor de dag moeten komen dan in de wedstrijd tegen Dalen om überhaupt een kans te kunnen maken op de overwinning. "Afgelopen zondag was één van onze minderen wedstrijden, organisatorisch stonden we niet goed. Uiteindelijk mag je ook niet tevreden zijn met 4 goals", zegt aanvoerder Tom IJzerman.

Bij een overwinning kan Dieze West een gat slaan met Hoogeveen van 4 punten en heeft het ook een wedstrijd minder gespeeld. De strijd om de koppositie, die momenteel door 5 ploegen worden bestreden, is dus nog in volle gang en zal na zondag nog lang niet zijn gespeeld. Dieze West kan aanstaande zondag weer beschikken over vaste waarde Tom IJzerman, die terugkeert van een schorsing en is daardoor weer helemaal compleet. "Met de versterkingen die er in de winterstop bij zijn gekomen en jongens die terugkeren van blessures, ben ik van mening dat we kampioen kunnen worden. Een wedstrijd zoals zondag, is dan één van 5 a 6 finales die je dit seizoen nog speelt" ,beseft de verdediger zich maar al te goed.

De vorige keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden resulteerde dit in een 5-0 overwinning voor Dieze West. "Zij hebben wat goed te maken. Ik verwacht daarom ook dat zij vanaf de eerste minuut vol gas gaan". Na de 5-0 nederlaag heeft Hoogeveen de draad volledig opgepakt en in de daaropvolgende 10 wedstrijden maar 1 keer verloren. De ploeg uit Hoogeveen dan ook vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd beginnen en een herhaling van de vorige wedstrijd behoort niet tot de verwachtingen. "In de beginfase moeten we slim omgaan met het enthousiasme van Hoogeveen. Daarna vooral doen waar we goed in zijn: het balletje rond laten gaan. Ik verwacht dat bij ons de beleving vergeleken met afgelopen zondag, totaal anders zal zijn. Het zal een spannende wedstrijd worden, waar de scherpte voor de goal doorslaggevend zal zijn. Uiteraard heb ik alle vertrouwen dat wij dit duel winnend af gaan sluiten" verwacht IJzerman.

Zondag om 14.00 uur zal er worden afgetrapt in Hoogeveen. "Ik heb er zin an" sluit IJzerman af.

Artikel delen: