Succes Participatie project Sportpark Marslanden

Zwolle – Op en rondom Sportpark Marslanden zijn verschillende deelnemers van het Participatie project actief. Deze mensen zitten veelal in de bijstand en komen lastig of moeilijk aan het werk, maar willen zichzelf wel nuttig maken. Daarom worden zij gekoppeld aan één van de sportverenigingen op Sportpark Marslanden en voeren zij voor die vereniging verschillende klussen en werkzaamheden uit.

img-20150122-wa0005.jpg

Op deze manier zijn de verenigingen geholpen met extra hulp, in ruil daarvoor begeleiden zij enkele deelnemers uit het Participatie project. Voor de deelnemers geldt dat ze weer de deur uit komen, deelnemer in de maatschappij, sociale contacten opdoen en weer ergens bij horen. De afgelopen weken zijn er enkele deelnemers druk geweest bij korfbalvereniging Oranje Zwart die naar Sportpark Marslanden zijn verhuisd. Daar wordt druk verbouwd en alle hulp was welkom.  

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De tekst zegt dat de mensen veelal in de bijstand zitten.

    Dus nee, ze worden niet betaald, maar krijgen een uitkering en willen (of worden gestimuleerd om) iets voor de samenleving te(rug) doen. Ik hoop dat er geen dwang bij nodig is, maar er mag wel wat van deze groep verwacht worden.

    Dwangarbeid is verder een nutteloos stemmingmakend woord. Zelfs als er dwang achter zit (door het toepassen van financiële maatregelen op de uitkering) is dit geen dwangarbeid.


    ⚠️ Meld

  2. Je krijgt in dit land op een gegeven moment een omslag: dat teveel mensen betaald (bijstand) vrijwilligerswerk doen en te weinig mensen echt werk hebben om de bijstand te blijven voeden??


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.