WVF hoopt op goed resultaat tegen ACV

Zwolle – Zaterdag neemt WVF het op tegen het gerenommeerde ACV uit Assen. Deze tegenstander draait al jarenlang mee in de top van de hoofdklasse en staat momenteel op de vierde plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden. Met Angelo Cijntje en Erwin Buurmeijer, beiden hebben langdurig betaald voetbal gespeeld bij het failliet gegane SC Veendam, beschikt ACV over een flinke portie routine in de ploeg. Hier ligt voor WVF de uitdaging om een aansprekend resultaat tegen de gasten te boeken. Tegen koploper DVS’33 Ermelo verraste de ploeg van trainer Freddy Smit vriend en vijand met een verdienstelijk gelijkspel. Met een beetje meer geluk had er zelfs, vooral in de tweede helft, de eerste overwinning van het seizoen ingezeten voor WVF. Dat moet dan zaterdag tegen ACV dan maar gebeuren.

Eerder dit seizoen speelden beide clubs in Assen tegen elkaar. WVF speelde een van haar betere wedstrijden dit seizoen en ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Lang leek het erop dat WVF een punt mee zou nemen uit Assen maar door een strafschop in de slotfase van dat duel verloor WVF alsnog met 2-1. Door de weersomstandigheden speelde WVF na de winterstop pas een wedstrijd. Het is dus in 2015 nog ongeslagen en wie weet blijft WVF dat ook na zaterdag. Afgelopen dinsdag heeft WVF laten zien dat het nog wel degelijk in staat is om een wedstrijd winnend af te sluiten. Stadgenoot ZAC, koploper in de Derde Klasse werd met 3-1 verslagen.

Kan WVF zaterdag opnieuw voor een stunt zorgen en houdt het de punten in eigen huis? Het zou mooi zijn, immers dan krijgt de ploeg uit Westenholte de onderste ploegen weer in zicht en krijgt het avontuur in de hoofdklasse wat meer glans. Laten we in ieder geval hopen dat de weergoden geen roet in het eten gooien en dat we zaterdag kunnen genieten van een mooie pot voetbal. Uiteraard hopen we op veel supporters die de ploeg ondersteunen in de jacht naar de eerste overwinning.

De wedstrijd WVF-ACV wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur op sportpark de Weide Steen en staat onder leiding van de heer S. van der Vrande uit Beuningen.

Artikel delen: