Inktvingers in het Langhuis

Zwolle – Het Langhuis presenteert in samenwerking met Artez Hogeschool voor de Kunsten van 8 maart t/m 12 april 2015 de expositie Inktvingers (En dat in Zwolle?!). Met internationaal bekende en getalenteerde striptekenaars die een link hebben met Zwolle.

flyer_inktvingers.jpg

Striptekenaars als Hanco Kolk (bekend van S1ngle en Gilles de Geus), kunst- en stripcollectief Lamelos (Kaasheld & Poephoofd) en aanstormend striptalent van de opleiding Comic Design van Artez Hogeschool voor de Kunsten tonen hun werk in Het Langhuis. De opening van deze tentoonstelling is op zondag 8 maart.

De opleiding Comic Design van Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle is de enige HBO-stripopleiding van Nederland. Hogeschool Artez leidt mensen op in ‘’de negende kunstvorm”: het striptekenen.

Het Langhuis is de samenwerking aangegaan met Artez, de Stadkamer en diverse andere locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo zijn er in de Stadkamer (bibliotheek binnenstad) de hele maand workshops striptekenen voor jong en oud onder leiding van ervaren striptekenaars.

De expositie in Het Langhuis toont een bizarre, excentrieke kant van Zwolle met tekeningen, zeefdrukken, schilderijen, een vrolijke muur en stripkostuums.

Deelnemende striptekenaars
Hanco Kolk (lezing), Aleks Deurloo, Sam Peeters, Boris Peeters, Jeroen Funke, Jasper Rietman, Roel Venderbosch, Emma Ringelberg, Jan-Willem Spakman, Abe Borst, Marco Klein Nijenhuis.

Het onlangs heropende Langhuis is volop bezig met nieuwe ambities. Vanaf 8 maart gaat Het Langhuis een dag langer open. Het Langhuis geeft een podium aan hedendaagse kunst in een prachtig middeleeuws pand in de binnenstad van Zwolle.

Artikel delen: