Berkum moet doorgaan tegen Vroomshoop

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Vroomshoopse Boys en de Zwolse nummer drie van de 1e Klasse D zal dan de goede lijn van de laatste wedstrijd moeten doorzetten om bij te blijven in de strijd om de prijzen.

“We mogen geen punten laten liggen. DETO en DOS ’37, de nummers één en twee van de ranglijst, spelen tegen elkaar, dus bij winst hebben we een prachtige kans om aan te sluiten,” kijkt Berkum-spits Jaouad Akloud vooruit. “Als we geconcentreerd beginnen moeten we Vroomshoop kunnen kloppen,” verwacht hij. Vroomshoopse Boys begon, als promovendus, prima aan het nieuwe seizoen en in de eerste periode eindigde de ploeg van trainer Bas Bijen op een keurige vijfde plek. Daarna kwam de klad er echter wat in. De Twentenaren verloren hun laatste drie wedstrijden, al hoeft de ploeg zich nu op een veilige zesde plaats in de middenmoot van de ranglijst zeker nog geen zorgen te maken.

 

Nederlaag
Vorige week verloor Vroomshoopse Boys op eigen terrein met 0-1 van het toch zeker niet soepel draaiende Go-Ahead Kampen. Die nederlaag kwam hard aan, want eerder werden de Tukkers in Kampen al met 7-2 vernederd door datzelfde Go-Ahead. In eigen huis was Vroomshoopse Boys voor rust de bovenliggende ploeg maar de kansen werden niet benut, onder meer doordat Thomas Smedema op de lat knalde. Na rust kwam Go-Ahead beter in de wedstrijd en 20 minuten voor tijd werd dat bekroond door Madih Doufikar, die fraai raak schoot uit een vrije trap. Daarna kreeg Vroomshoopse Boys kansen op de gelijkmaker maar kon die niet verzilveren. Zelfs in de slotminuut schoot de opgekomen verdediger Rutger Schrijver, vrij voor het Kamper doel, hard over zodat het derde verlies voor Vroomshoopse Boys op rij een feit was. Volgens de eigen website bood het spel van de ploeg van trainer Bijen echter volop perspectief voor de rest van de competitie.

Moeite
In oktober won Berkum in Vroomshoop met 0-1 maar de Zwollenaren hadden toen heel wat moeite met de taaie tegenstander. In de eerste helft kreeg de thuisclub een aantal goede kansen en Berkum werd pas na rust dominanter. Een kwartier voor tijd scoorde Marc van der Meulen voor de bezoekers, die daarna nog een aantal kansen lieten liggen om de voorsprong uit te breiden.

Afgelopen week zette Berkum laagvlieger Sparta Enschede met 0-5 aan de kant. Berkum deelde daar vanaf de aftrap de lakens uit en besliste de strijd al vóór rust. “We hebben in Enschede gemakkelijk gewonnen, de ploeg draaide gewoon goed. Als we zo blijven spelen kunnen we ver komen,” voorziet Jaouad Akloud.

De wedstrijd Berkum-Vroomshoopse Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: