Teams Isala fietsen voor Alpe d’HuZes

Zwolle – Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Met dat doel voor ogen stappen twee teams met dertien medewerkers van de afdeling Oncologie/Hematologie van Isala begin juni op de fiets om de Alpe d’Huez te beklimmen. In een reeks van inzamelingsacties start binnenkort de volgende: een spinningmarathon op het voorterrein van Isala tijdens de open dag op 21 maart. Bezoekers van de open dag en andere belangstellenden kunnen voor tien euro ook meedoen en de teams steunen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de stichting Alpe d’HuZes.

 

teams_isala_alpe_dhuzes.jpg 

 

Yvonne Baars, leidinggevende afdeling Oncologie/Hematologie: ‘De bedoeling is gedurende de hele dag te gaan spinnen. Van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.50 uur. Mensen die zich samen met ons in het zweet willen fietsen, kunnen zich via de website opgeven voor een spinningles van 50 minuten onder begeleiding van instructeurs en swingende muziek.’

Het spektakel vindt buiten plaats op het voorterrein van Isala’s parkeerplaats.‘Er staan maar liefst 50 spinningfietsen klaar. Belangstellenden kunnen zich individueel of als team opgeven via www.isala.nl/alpedhuzes. Er zijn douches en kleedkamers aanwezig. Vanzelfsprekend zijn toeschouwers van harte welkom.’ Meer informatie en gratis entreebewijzen open dag: www.isala.nl/opendag.

Onmacht en verdriet
Dagelijks zien medewerkers van de afdeling Oncologie/Hematologie met eigen ogen de onmacht en het verdriet van patiënten en naasten, die in al hun onzekerheid strijden om het gevecht te winnen van kanker. Yvonne Baars: ‘De ziekte beheerst hun leven en is altijd aanwezig. De angst die mensen voelen voor wat er komt is niet te beschrijven. Daarom doen wij mee met twee teams ‘Isala strijdt mee’.’

 

Bestellen gratis toegangskaart open dag

Belangstellenden die op 21 maart de open dag willen bezoeken, kunnen zich inschrijven voor een tijdstip op de dag. Om ervoor te zorgen dat bezoekers van de open dag geen last hebben van al te grote drukte, spreiden wij het bezoek over de gehele dag van 10.00-16.00 uur. De gratis entreebewijzen zijn te bestellen en te downloaden via www.isala.nl/opendag.

Thema’s open dag
Bezoekers volgen een route langs vier grote thema’s: de zorg voor vrouw en kind, de zorg voor hartpatiënten, de zorg voor oncologische patiënten en de zorg in ons nieuwe Behandelcentrum. Op de route ziet u onder andere couveuses, u komt op een hartcatheterisatiekamer, u kunt Isala’s operatierobot zien, u bezoekt endoscopiekamers en u neemt een kijkje op de operatiekamer van het Behandelcentrum. Ook is er een poppenpoli en een opleidingsmarkt. RAV IJsselland is met een ambulance op het plein voor de ingang aanwezig.

Artikel delen: