SWZ-woningen Potgietersingel stap dichterbij

Woningstichting SWZ  heeft de bouwaanvraag ingediend voor het ontwikkelen van het oude bankgebouw aan de Potgietersingel. Omwonenden hebben het bouwplan met enthousiasme ontvangen. Ook de gemeentelijke stuurgroep Binnenstad heeft positief geoordeeld. Op de plek van het bankgebouw komen 28 huurappartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Op de begane grond komt ongeveer 631 m2 winkelruimte. De eerste geïnteresseerden voor de winkelruimte hebben zich al gemeld. Uniek is de oude atoomkelder. Behalve dat dit een schuilkelder was, werden hier ook met enige regelmaat goudstaven opgeslagen. Deze kelder blijft bestaan en er wordt gezocht naar een alternatieve bestemming.

De stadsappartementen zijn zeer geschikt voor starters (1- en/of 2-persoonshuishoudens). De huurprijs voor deze appartementen moet nog worden vastgesteld. Naar verwachting zal de bouwvergunning in januari worden afgegeven en kunnen de sloopwerkzaamheden in februari 2008 beginnen. De woningen worden na verwachtingen voorjaar 2009 opgeleverd. Niet het hele pand wordt gesloopt. De twee buitenste muren (links en rechts) blijven staan en hiertussen wordt het pand weer opgebouwd. De verhuur van de woningen wordt aangekondigd in de Woningzoeker. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. @Pullens.
    De SWZ Zwolle is gevestigd aan de Galvaniweg 2 en telefonisch bereikbaar onder nummer 038-4680123. Hopelijk kunnen zij u verder helpen om in aanmerking te komen voor een appartement. SUCCES!    Maak melding

Reageer