Topslagwerker te gast bij open repetitie Jubal

Zwolle – Woensdagavond 11 maart is de Amerikaanse topslagwerker Tom Gasparrini te gast bij de open repetitie van Jubal Zwolle. Deze repetitie is speciaal voor de percussie-sectie van Jong Jubal en Jubal en vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Stilohal (Van Wevelinkhovenstraat 107 in Zwolle). Iedereen mag hierbij komen kijken.

tom_gasparrini_jubal.jpg

Tom Gasparrini is een veelgevraagde instructeur in de wereld van marching percussion. Momenteel geeft hij les bij The Bluecoats uit Canton (Ohio, Verenigde Staten). Deze slagwerkgroep uit de Drum Corps International (DCI) behoort tot de top 4 van de wereld. Daarnaast geeft Tom les bij Rhythm X uit Dayton (Ohio), diverse highschool-marchingbands in de Verenigde Staten en sinds dit jaar bij indoor percussion ensemble European X (standplaats Joure).

Tom heeft snaredrum gespeeld bij meervoudig DCI-wereldkampioen The Cadets en The Bluecoats. Hier was hij actief als center-snare (leider van het slagwerk). Tevens was hij drie jaar lang de center-snare bij Rhythm X. Meer informatie over Tom is te vinden op de website van The Bluecoats.

Vervolg op eerdere clinic
Deze open repetitie voor de percussie is een vervolg op de clinic van vorig jaar, waarbij de Amerikaanse uitgever, componist en dirigent Ayatey Shabazz was uitgenodigd. Hij gaf destijds nuttige tips voor de brass-sectie van Jubal Zwolle.

Iedereen mag de open repetitie van Tom Gasparrini op woensdag 11 maart als bezoeker bijwonen. Dit is een uitgelezen kans om te ontdekken hoe slagwerk op z’n Amerikaans hoort te klinken.

Artikel delen: