Water Natuurlijk-vrouwen in actie

Zwolle – De vijf vrouwen op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk presenteren zich op zondag 8 maart gezamenlijk. Dat gebeurt tijdens het feestelijke evenement dat het Zwols Vrouwenplatform organiseert rond het thema duurzaamheid.

de-5-vrouwen-van-waternatuurlijk.png 

De vijf vrouwelijke kandidaten van Water Natuurlijk Groot Salland. Vlnr: Marion Wichard uit Kampen (3), Lisa de Groot uit Zwolle (5), Hélène Grijseels uit Zwolle (7), Antje Kingma uit Dalfsen (9) en Janneco Pothuis uit Zwolle (11).

“Zeker nu internationale vrouwendag in de campagnetijd valt, ontkomen we er niet aan om te laten zien dat het waterschap echt niet alleen uit grijze mannen hoeft te bestaan.” zegt Marion Wichard. Zij is sinds 2010 lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Groot Salland. Van de 25 leden zijn er maar zeven vrouwen; drie ervan zitten in de fractie van Water Natuurlijk.

Wichard vindt het jammer dat er nog altijd te weinig diversiteit is binnen het waterschapsbestuur. “Uit onderzoek in het bedrijfsleven is gebleken dat bedrijven met een divers samengestelde top succesvoller zijn, meer winst maken en minder vaak failliet gaat. Ik ben ervan overtuigd dat ook overheidsbesturen gebaat zijn bij diversiteit.”
Optimistisch dat die betere m/v-balans er snel komt, is Wichard niet. “Van de in totaal 81 kandidaten zijn er maar 17 vrouwen. En een deel daarvan staat op volstrekt onverkiesbare plaatsen.” licht ze toe. “Bovendien weten we nu al dat de geborgde zetels, dus bestuurders die niet gekozen worden, maar door belangenorganisaties benoemd, alle acht bezet zullen worden door mannen.”
Reden te meer om te laten zien dat kiezers invloed kunnen uitoefenen via een voorkeursstem. “Water Natuurlijk heeft vijf uitstekend gekwalificeerde vrouwelijke kandidaten op de lijst staan, dus we willen graag onszelf, maar ook onze waterschapspartij voorstellen aan de bezoekers van het 8-maart-evenement in Zwolle.”

Het thema op 8 maart is duurzaamheid, en dat sluit naadloos aan bij waar Water Natuurlijk voor staat: bij de uitvoering van de waterschapstaken moet er meer aandacht zijn voor natuur, milieu en landschap. “Alleen als we duurzamer gaan werken, kunnen we de effecten van de klimaat¬verandering het hoofd bieden.” stelt Wichard. “We willen ons gebied niet alleen veilig houden, maar ook gezond en mooi. Daar zetten de vrouwen én mannen van Water Natuurlijk zich voor in.”

Wie meer wil weten over Water Natuurlijk en de kandidaten, vindt alle informatie op www.waternatuurlijkgrootsalland.nl

Vrouwen uit Zwolle en omstreken zijn zondag 8 maart van 13.30 tot 18.00 uur van harte welkom bij dit evenement van het Zwols Vrouwen Platform. Er is een fantastisch programma met optredens, workshops en meer.
Locatie is Landstede, Dokterspad 2 in Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. “Vrouwen uit Zwolle en omstreken zijn zondag 8 maart van 13.30 tot 18.00 uur van harte welkom bij dit evenement van het Zwols Vrouwen Platform. Er is een fantastisch programma met optredens, workshops en meer.”
  De grap van het nieuws is ….
  Er is ook een brandstapel, of nee , wellicht
  is ook het idee van het nut van ‘Waterschap’ de grap.
  Beter nog :):):)  ⚠️ Meld

 2. @Ed. Wel eens nagedacht over hoe het hier in Nederland toegaat met ons (grond) water? Dat is echt geen rocketscience. Onze kinderen krijgen later de rekening gepresenteerd. Misschien dat daarom juist vrouwen dit punt oppakken?


  ⚠️ Meld

 3. De argumentatie van de dames zelf richt zich met name op ‘meer vrouwen in het bestuur’. Qua omgaan met groundwater komen de dames niet veel verder dan clichés als ‘duurzaam, veilig en mooi’. Maar ik laat me graag verrassen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik had me al jaren niet verdiept in de waterschappen, maar nu ik mijn stem mag laten horen, toch even gedaan. En wat blijkt, ik kan me vrij goed vinden bij Water Natuurlijk. Dus ja dames, mijn stem hebben jullie.


  ⚠️ Meld

 5. Het belang van een goed waterschap lijkt me wel duidelijk bij een land wat ongeveer voor de helft onder zeeniveau ligt!
  Goed bezig dames, ga zo door!


  ⚠️ Meld

 6. Vraag me wel af, is het waterbeheer een politieke kwestie?
  En bedenkende dat politiek ook voor een belangrijk deel
  religieus is, is waterbeheer een religieuse kwestie?
  Mocht dat zo zijn denk ik niet dat de Moslims ons de voetjes droog houden, veelal schaapsherders uit de woestijn, die hebben echt geen verstand van water… Maarja, welke politieke partij nou het best zijn in het uitbaggeren van sloten, grachten en vaarten enzo, dat zou ik echt niet weten.
  Ik vind het een klusje voor de provincie. Dan zijn al die Hotemetoten gelijk overbodig.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.