Politiek café met minister Bussemaker

Zwolle – De Staat van de Zorg, de Zorg van de Staat. Dat is het onderwerp van het tweede Club Cele Debat dat dinsdagavond 3 maart plaatsvindt in Café Foyé aan de Blijmarkt. In de culturele ambiance van Club Cele vinden diverse publieke programma’s plaats gericht op de actualiteit.

In drie gespreksrondes debatteren de tafelgasten met elkaar en het aanwezige publiek over het thema zorg. Te gast zijn o.a. Ed Anker (lijsttrekker ChristenUnie, portefeuille jeugdzorg/jeugdbeleid), Angelique Bergsma (TransitieJeugdzorgOuders.nl, moeder van twee kinderen met een psychische stoornis) en Hans de Bruijn (PGB specialist). Het programma wordt muzikaal ondersteund door Willem Gunneman en geleid door programmamaker en presentator André van der Zee, bekend van o.a. EDNED. Het debat vindt plaats van 20.30 – 21.30 uur, is gratis bij te wonen en zal live gestreamd worden op jijenoverijssel.nl door Leerwerkbedrijf iGlow Media.

Een dag later, op woensdag 4 maart, organiseert Club Cele in samenwerking met PvdA een politiek café over de toekomst van cultuur in Overijssel. In Café Foyé gaan minister Jet Bussemaker en PvdA-lijsttrekker Tijs de Bree tussen 10.30 en 12.00 uur in gesprek met medewerkers en bezoekers van culturele instellingen uit Overijssel over hun dromen en uitdagingen de komende jaren. De kernvraag is: hoe worden meer Overijsselaars betrokken bij cultuur? Aanwezig zijn o.a. Ralph Keuning (De Fundatie), Nicolas Mansfield (Nederlandse Reisopera), Margreet Wieringa (Zwolse theaters) en Michiel van der Kaaij (Kunstvereniging Diepenheim). Deelnemen aan het politiek café? Stuur een mailtje naar overijssel@pvda.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op clubcele.nl.

Artikel delen: