Be Quick solide in sobere stadsderby

Zwolle- Be Quick is zaterdagmiddag gemakkelijk overeind gebleven in de stadsderby tegen SVI. De ploeg ging efficiënt met de kansen om en zag zichzelf nauwelijks bedreigd aan het Stadionplein. Door uitglijders van RDC en IJVV liep de ploeg opnieuw verder weg.

Met een zonnetje en een ietwat gure wind beginnen Be Quick en SVI zaterdagmiddag aan de wedstrijd. Het belang voor beide teams is duidelijk. De thuisploeg wil promoveren naar de eerste klasse, de bezoekers daarentegen willen volgend jaar niet acteren in de derde klasse. Het verschil op de ranglijst is echter ook terug te zien in het veld. Zonder groots te spelen blijft Be Quick makkelijk overeind. Als het aanvallend even niet loopt dan kan de ploeg altijd terugvallen op een oerdegelijke verdediging. Dat gebeurt zaterdagmiddag ook. Verdediger Karwan Mehrabi: "Sommige wedstrijden moeten zo gewonnen worden. Voetballend was het niet altijd even goed, maar achterin stond het weer goed." Het eerste half uur komt Be Quick nauwelijks tot kansrijke situaties, maar SVI lijkt een handje te helpen als het de bal slecht uitverdedigt. De inzet van Michel Klink verdwijnt echter in de ballenvanger (31e minuut).

Be Quick blijft echter de dominante partij. Mehrabi: "Gelukkig werd er wel gewoon weer strijd geleverd. Van de kant mag het er dan simpel uitzien, maar het kost toch moeite om spelers als Saba Gwedelidze kort te houden." Vlak voor de rust profiteert Be Quick van een wapen dat de laatste tijd stevig vuurt: de hoekschoppen van Thomas Wieringa. De eerste corners treffen nog geen doel, maar in de 42e minuut loopt een oplettende Bas Buimer de 1-0 in het doel bij de tweede paal. Gezien het wedstrijdbeeld is de voorsprong verdiend.  Kort na de pauze gaat SVI opnieuw in de fout met balverlies. De goed doorzettende Talha Özen brengt Bas Buimer in stelling en die ramt de bal hard in het doel: 2-0 (49e minuut). SVI-trainer Stephan Rahantoknam: "Be Quick kan na de voorsprong verdedigend gaan voetballen, omdat ze het hele seizoen al weinig weggeven." Mehrabi beaamt dat: "Na de voorsprong hebben we het achterin ook dichtgegooid en ook eigenlijk niks meer weggeven. De lange bal moet dan het werk doen met onze snelle voorhoedespelers." Rahantoknam: "Be Quick toont zich in deze fase effectiever dan wij. Direct na de 2-0 hadden we nog kans op de aansluitingstreffer, maar wij scoren dan niet." Svi, toch in degradatienood, oogt in het laatste deel van de wedstrijd wat mat. Rahantoknam: "Ik miste aan onze kant ook wel een beetje de strijd, de passie. We gaan het nog lastig krijgen om er in te blijven." Be Quick zit dan in een zetel. De ingevallen Frank van der Burg mag in de 81e minuut de 3-0 nog binnenschuiven na een aanval waarbij de verdediging helemaal is uitgespeeld. Voor Be Quick is dit een prima uitslag. RDC en IJVV spelen gelijk en zien de achterstand op de koploper oplopen tot zes en acht punten. Karwan Mehrabi : "Het is lekker dat we weer de 0 houden achterin. Volgende week tegen IJVV zal het weer een heel andere wedstrijd worden." Voor IJVV is het in ieder geval een sleutelwedstrijd, met acht punten achterstand heeft de ploeg geen enkel belang bij een gelijkspel.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Talha Özen (85. Aron Tempelman), Bas Buimer, Michel Klink (46. Felix Boessenkool), Mark Meijer (69. Frank van den Burg), Sander Aarten, Thomas Wieringa 

Opstelling SVI: Bas Reuvekamp, Thomas van den Berg, Quinten de Lain, Nathan Rijn, Stef Tupker, Harald Jansen, Fabian Vorsterman van Ooijen (46. Wiebren Broersma), Peter Waanders (75. Steven van de Bosch), Douwe Kant (75. Bas Boekema) Timon Beimers, Saba Gwedelidze.

Artikel delen: