Actie voor behoud bibliotheek Aa-landen

Zwolle – Hanneke Leferink, leerkracht SBO Facet in Zwolle, is in de wijk Aa-landen een handtekeningen actie gestart om de Bibliotheek in de wijk te behouden. Omdat de bibliotheken zelf geen actie mogen voeren heeft Leferink dit op zich genomen. Haar actie bleef, net als acties in Zwolle-Zuid en Stadshagen, niet onbeantwoord.

De gehele vakantie heeft Leferink handtekeningen verzameld bij de bibliotheek Aa-landen en in het winkelcentrum ‘de Dobbe’. Ze heeft posters gemaakt en deze op verschillende plekken opgehangen, bij de bibliotheek en in de winkels. Daarnaast is het haar gelukt om ook ouders en kinderen uit haar klas te mobiliseren om haar te helpen en zo samen zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van een wijkbibliotheek. Op woensdag 25 februari jl. had ze 175 handtekeningen. inmiddels heeft ze er 2300! Maandagavond rond 20.30 uur heeft Hanneke spreektijd in de gemeenteraadsvergadering van Zwolle. Tevens zal zij hier de handtekeningen overhandigen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mooie actie van Hanneke Leferink!
  Het sluiten van wijkbibliotheken zou echt een verarming van Zwolle betekenen. Onbegrijpelijk voornemen van Cultuurwethouder Jan Brink (D66).


  ⚠️ Meld

 2. Eén B&W besluit (voornemen) dupeert duizenden Zwolse burgers in hun/mijn dagelijkse leven, schande!

  D66 is vooral gericht op Europa, en vergeet de burgers ‘om de hoek’.
  Zet em op Hanneke vanavond en super bedankt voor je actie.


  ⚠️ Meld

 3. Onbegrijpelijk dat een D66-wethouder, die toch altijd staan voor goed onderwijs en cultuur met dit voorstel komt. Bibiotheken hebben een belangrijke functie om taalachterstanden te voorkomen. De drie wijkbibliotheken zitten nu op een toegankelijke, goed bereikbare plek. Er is veel geinvesteerd in vernieuwing met goede resultaten. Dat gooi je toch niet weg?:o


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.