Erepenning voor Yvonne Wijnacker

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte maandagavond in het Onthaastcafé op de nieuwe locatie aan de Zerboltstraat 63a (gebouw Stichting Focus) de erepenning uit aan Yvonne Wijnacker, oprichter en eigenaar van het Onthaastcafé. Yvonne Wijnacker ontvangt de penning als blijk van waardering voor haar bijzondere en jarenlange verdiensten voor de stad.  

 

onthaastcafe.jpg 

 

Yvonne brengt mensen in Zwolle samen. Het door haar in 2006 opgerichte Onthaastcafé is voor veel Zwollenaren een veilige en vertrouwde ontmoetingsplek. Een plek waar mensen met een beperking, andere geaardheid, levensovertuiging of afkomst zich gezien en gehoord voelen. Want voor Yvonne telt ieder mens en is ieder mens uniek. Zij geeft mensen behalve geborgenheid ook zelfvertrouwen, zodat iedereen naar eigen vermogen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de Zwolse samenleving.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Yvonne Wijnacker telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 28 nog levende personen en/of organisaties. 

 

De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap.  Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad. 

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.