Groenkapje lanceert Eerlijke Mode Raket

Zwolle – Op 8 maart Internationale Vrouwendag is de lancering van de vier trap eerlijke mode raket. Map Renes, initiatiefnemer FRISGROEN / Groenkapje, wil andere Zwolse vrouwen enthousiasmeren voor Eerlijke Mode. Zij vindt iedere vrouw mooi en uniek in Zwolle! En ook de vrouwen in de lage loon landen, waar onze mode wordt geproduceerd. 

 

moderaket.jpg 

 

In het openingsprogramma van Internationale Vrouwendag toont Groenkapje een videoclip met een impressie Fast Fashion / Slow Fashion en presenteert een mode-act. De video opnamen van vrouwen en mannen, die mode maken voor het Engelse modelabel People Tree, zijn inspirerend. Ook geeft Map Renes een workshop Catwalk for fun! Samen met een stel vrouwen ervaren hoe het is om model te zijn en plezier te maken. Dat je mag zijn wie je bent en dat iedere vrouw dubbelop zo mooi is in eerlijke mode. Zo passen de items  “Eerlijke Mode” perfect in het programma “Duurzaamheid”. Het thema van de Internationale Vrouwendag in Zwolle, welke wordt georganiseerd door het Zwols Vrouwenplatform.

Data

De lancering ofwel de eerste trap van de Mode Raket is op 8 maart. De tweede trap is op 24 april Fashion Revolution Day, waarop wereldwijd activiteiten worden georganiseerd. Map Renes en andere Groenkapjes willen op vier momenten in 2015 anderen Zwollenaren inspireren om te kiezen voor Eerlijke Mode. 

 

Twee jaar geleden was de ramp van de modefabriek in Bangladesh. Begin dit jaar was in de tv serie “De Slag om de Klerewereld” te zien dat er weinig is verbeterd op gebied van de werkomstandigheden van de mensen in de modefabrieken. Groenkapje wil laten zien dat een vrouw dubbelop mooi is door te kiezen voor eerlijke mode. Ook denk zij dat de bezoekers van de Internationale Vrouwen Dag de doelgroep is die zich in willen zetten voor betere leef- en werkomstandigheden van vrouwen wereldwijd. Locatie is Landstede ROC aan het Dokterspad 2 te Zwolle. Tijd van 13.30 tot 18 uur. Zie ook www.groenkapje.nl.

Artikel delen: