Teleurstellend optreden Zwolse handbalheren

Zwolle – Na al het carnaval-, vakantie- en wintersportgeweld was het weer tijd voor een potje handbal. De heren van SV Zwolle Handbal mochten zondagmiddag naar het Gelderse Hengelo op visite. Tegen het eerste team van Quintus heeft Zwolle het altijd lastig, maar het is niet onmogelijk te winnen. Ondanks die gedachte lieten de heren uiteindelijk punten liggen. Met een eindstand van 24-15 werd er huiswaarts gekeerd.

sv_heren.jpg

De heren van SV Zwolle hadden zich zo goed als kwaad voorbereid op de wedstrijd. Ervaringen uit vorige duels leerde dat de verdediging van Quintus zeer goed staat weinig toe laat. Hier werd zelfs nog op getraind. Vlak voor de wedstrijd werden nog enkele punten doorgenomen en de warming-up gestart.

Wat echter nog roet in het eten gooide en de voorbereiding ietwat verstoorde, was de afwezigheid van de aangewezen arbiter voor deze wedstrijd. Voordat beide teams het opgegeven hadden, werd er een beroep gedaan op een toeschouwer te midden van het Hengelose publiek. Deze gerechtigde scheidsrechter wierp zich op en besloot de wedstrijd te fluiten, dit om de heren een inhaalwedstrijd te behoeden.

Zo kon de wedstrijd toch beginnen. Zwolle werd na de eerste mislukte aanval direct verrast door een break-out tegen en stond zo met 1-0 achter. Kort daarna werd er niet op tijd verdedigd en kon Quintus nogmaals tot scoren komen. De Zwolse heren moesten met een antwoord komen en proberen weer aan te sluiten.

Luuk Broers nam met een break-out de 2-1 voor zijn rekening en Rik Talens zorgde voor de gelijkmaker. Dit bleek achteraf de enige gelijke gelijke stand te zijn, want hierna werd er uitgelopen door de Hengelose handbalmannen. Twee maal werd er niet alert gereageerd in de verdediging en hiervan werd gebruik van gemaakt. Daarna kon Quintus profiteren van mislukte aanvalspogingen en drukte hun doelsaldo omhoog (6-2).

Hoewel Zwolle nog een aantal keren succesvol het doel vond door middel van zorgvuldig genomen vrije ballen, werd teveel ruimte vergeven in de verdediging. Daarnaast waren de heren niet trefzeker genoeg. Dit leidde er toe dat de heren telkens tegen een achterstand aan bleven kijken. In de laatste fase van de eerste helft werd er beter verdedigd door gezamenlijk te werken, maar het was niet genoeg om de achterstand weg te werken als er aan de andere kant niet gescoord werd. De ruststand werd 13-8.

De Zwollenaren moesten alert blijven en niet onnodig balverlies leiden. Dit keer was het geen balverlies door slordig spelen, maar door onnodig of zonder overtuiging de aanval ingaan en af te ronden. Advies in de rust was dan ook niet meer zonder overtuiging of onnodig schieten vanuit het middenblok of vanuit een moeilijke positie. Dekking goed compact houden en alert blijven.

Quintus kon in de tweede helft ook weer een aantal malen profiteren van Zwolse miscommunicatie of verkeerde positionering van de dekking. In tegenstelling tot de thuisploeg lukte het Zwolle niet de bal in het net te krijgen. De achterstand bleef en werd zelfs uitgebreid op deze manier. Inmiddels was de stand 18-10, maar er mocht nog een groot deel van de tweede helft gespeeld worden. Er kon nog steeds van alles gebeuren.

Normaal gesproken wel, maar de heren uit Zwolle bleken telkens niet creatief en overtuigend genoeg om de doelpunten binnen te slepen. Het leek wel of de carnaval of sneeuw nog in de benen zaten van de heren, want het meegereisde publiek herkende de mannen in de gele shirts wellicht niet eens. Het spel liet niet het team zien wat ze gewend waren.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd liep gelijk op, maar Zwolle kon in geen mogelijkheid meer de schade inhalen. De vervangende scheidsrechter, welke de wedstrijd goed leidde, noteerde een eindstand van 24-15.

Hartelijk dank aan deze scheidsrechter en de meegereisde supporters.

Doelpuntmakers:

Bart Kroeze 4
Rik Talens 4
Luuk Broers 3
Jelle van de Bos 2
Robert ter Stege 2

De volgende wedstrijd van de heren is een thuiswedstrijd tegen Heeten en wordt gespeeld in Sporthal Zwolle Zuid. Aanvangstijd 15:50 uur.

Artikel delen: