IKEA Zwolle verwelkomt 150.000e bezoeker!

Zwolle – Op 18 februari opende IKEA Zwolle haar deuren voor het grote publiek. Inwoners van Zwolle en wijde omgeving liepen massaal uit voor de opening van de nieuwste en meest duurzame IKEA winkel van Nederland. Met de openingsweek en de voorjaarsvakantie er gelijk achter aan kunnen we met trots terugkijken op goedbezochte openingsweken. 

 

ikea_zwolle.jpg 

 

Na slechts anderhalve week na de opening heeft IKEA Zwolle afgelopen zaterdag de 150.000e bezoeker mogen verwelkomen. Storemanager Sandra Schouten verraste de familie Visscher uit Hasselt met een bloemetje, een cadeaubon van 250 euro én een jaar lang gratis heerlijk ontbijten bij IKEA Zwolle. ‘150.000 Bezoekers, fantastisch, dat hadden we toch nooit durven dromen!’ aldus Sandra. ‘Nu de vakantie voorbij is zal het iets rustiger gaan worden. We kijken er naar uit om bewoners uit Zwolle en omstreken hier te verwelkomen’.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. ha ha ha lachen is dat met Ikea, uit betrouwbare bron vernomen dat de bezoekers aantallen verschrikkelijk tegenvallen!


  ⚠️ Meld

 2. Nou, toen ik er heen wilde (file tot voorbij het kruispunt Hessenweg) en er daadwerkelijk heen wilde (een paar dagen later) was het in de winkel vol. Misschien dat het alle andere dagen mee viel, maar afgaande op foto’s viel dat ook wel mee.


  ⚠️ Meld

 3. Dan twijfel ik over de betrouwbaarheid van jouw “betrouwbare bron” Franny. Wij zijn ook met het gezin geweest en ook toen stond er een file zoals Japser zegt, kon je de auto bijna niet kwijt, moest je schuivelen door de winkel en was het restaurant tot de laatste stoel bezet. Dat KAN gewoon niet tegenvallen.
  De bezoekersaantallen zullen waarschijnlijk wel teruglopen maar de start is toch veelbelovend te noemen.


  ⚠️ Meld

 4. De bezoekers worden niet geteld maar gebaseerd op gemiddelden van alle filialen heb ik mij laten vertellen en intern Ikea wordt al gesproken over het zorgenkindje (Ikea Zwolle) n.a.v. de verkoopcijfers van de eerste weken, deze schijnen zwaar tegen te vallen, heb ik mij laten vertellen.
  Ik was er zelf op dag twee en toen was het helemaal NIET druk, voor Ikea openingsdagen zelfs heel erg rustig (naar Ikea verwachtingen en/of begrippen).


  ⚠️ Meld

 5. Een paar uur meubels bekijken terwijl je niets nodig hebt, ik heb het nooit begrepen.

  Wel mooi voor Zwolle dat het zoveel mensen trekt, is het toch geen verkeerde keuze geweest van het bedrijf om zich hier te vestigen.


  ⚠️ Meld

 6. Van Ikea medewerkers jw!

  Mensen Overijssel staan er landelijk om bekend dat ze flink kunnen overdrijven, kijk ook maar eens naar bezoekersaantallen van festivals e.d. welke altijd 2x of 3x het werkelijke aantallen bezoekers zijn. Ikea heeft zich dus goed aangepast aan deze regio met hun bezoekersaantallen! 😀


  ⚠️ Meld

 7. Ben er ook geweest, twee keer zelfs…Eerst thuis even meten, daarna nog eens wezen kijken. Toch te duur. Laat maar. Alleen plantje meegenomen. De kinderen een vieze hotdog voor 50 cent. Ikzelf gratis koffie.
  Het was heel druk voor Ikea begrippen. En ja kijkers zijn geen kopers. En mensen houden toch de hand op de knip. Het is nog steeds crisis voor het gros van het volk. En de rijkelui waren op skivakantie, die komen misschien later hun centen verbrassen. Ikea is ook niet goedkoop. Kwantum en Leen Bakker zijn voordeliger.


  ⚠️ Meld

 8. Na een week wordt er intern over het zorgenkindje gesproken??? Tuinland (toen nog Intratuin) zou in het begin ook zo slecht draaien. Bleek niks van te kloppen.

  Blijkbaar vinden sommigen het nodig onrust te zaaien.

  Mijn vraag aan Franny is: Waarom vindt u het nodig om deze onzin het weblog op te slingeren?


  ⚠️ Meld

 9. kijk ook maar eens naar bezoekersaantallen van festivals e.d. welke altijd 2x of 3x het werkelijke aantallen bezoekers zijn

  Hmm, nooit iets over gehoord. In mijn onwetendheid vanuit gegaan dat de cijfers die gegeven worden de correcte zijn en verder niet op zoek gegaan naar andere bronnen.

  Kun je mij helpen om die andere bronnen te vinden?


  ⚠️ Meld

 10. Ik snap wel dat het de eerste periode vooral aapjes kijken is en dat als je echt van plan bent om grotere dingen te gaan kopen, dat je op een later moment erheen gaat wanneer er wat meer rust in de zaak is, volgens mij is dat niet zo’n gek verschijnsel.


  ⚠️ Meld

 11. Je maakt jhet me welk heel Japser, zie De Stentor 25 jn auri 2014. eacte tekst:

  IJsbeeldenfestival: geen geflatteerde bezoekerscijfers meer

  ZWOLLE – Het Zwolse IJsbeeldenfestival sluit morgen de deuren met een vermoedelijke eindstand van 72.500 bezoekers.
  Is het aantal dan gehalveerd ten opzichte van de 140.000 en 145.000 van de twee vorige edities? Nee, zegt voorzitter Yvo H?tte van de organiserende stichting. De vorige organisator is ‘creatief’ met de cijfers omgegaan, met andere woorden: heeft er flink wat bezoekers bij verzonnen.

  Lijkt me heel duidelijk Japser of niet? 😀


  ⚠️ Meld

 12. Voor zover ik weet van de direct betrokkenen, is er niets aan bezoekers of omzet bij de IKEA Zwolle wat tegenvalt, behalve de eerste dag: toen was het wat rustiger dan verwacht omdat de meeste mensen rekening hielden met drukte en dus de tweede of derde dag gingen.

  Maar hoe het ook zit, er is sowieso hoop: verstoppertje spelen op 15 juni! ;D 😀 😀


  ⚠️ Meld

 13. @Franny, je hebt het erover dat ‘we’ in Overijssel houden van overdrijven maar de enige die hier aan het overdrijven is ben jij. Je gooit met geruchten over een bedrijf (IKEA) wat zelden informatie geeft over interne bedrijfsvoering. Lijkt me nogal raar dat je dan ineens beschikking hebt over gevoelige informatie. Ik heb nog nooit van mijn leven iemand buiten Overijssel horen zeggen dat we in het ‘oosten’ gek zijn op overdrijven.

  – Je hebt het niet alleen over tegenvallen maar over verschrikkelijk tegenvallen
  – In het artikel staat ook dat de verwachting is dat het publiek na deze oriëntatiefase meer gaat kopen, nergens gaat het over tegenvallen.
  – Het IJsbeeldenfestival artikel heeft het over een specifieke organisator, dit zegt niks over andere organisaties of de regio.


  ⚠️ Meld

 14. Waarschijnlijk is Franny ooit ontslagen door IKEA of heeft ze geen geld teruggekregen als ze iets wilde ruilen/terugbrengen. IKEA weet heel goed hoe ze geld moeten verdienen en ik weet zeker dat dit in Zwolle ook gaat lukken.


  ⚠️ Meld

 15. Heja IKEA, complimenten voor het personeel vooral in het restaurant, wat een drukte. Echt een vuurdoop in zo’n korte tijd. Aanwinst voor de stad, en regio.


  ⚠️ Meld

 16. Wij waren er op de openingsdag en toen viel het mee met de drukte, waarschijnlijk omdat iedereen daar rekening mee hield. We hebben wel wat gekocht en als ik wat nodig heb ga ik zeker weer. Ik heb goede ervaringen met IKEA, qua service, heb na 5 jaar nog besteding tegoed terug gekregen omdat er klachten waren over een bepaalde meubilair lijn waarvan ik er ook en had. Op basis van bankafschrift, dus zonder bonnetje werd er vergoed. Grote klasse dus en dikke pluim van mij! ;D


  ⚠️ Meld

 17. @Franny, lekker makkelijk, ons het werk laten doen. Maar vooruit noem eens wat festival namen om te googlen…

  Vind het overigens wel grappig dat je als IKEA medewerker onrust over je eigen werkgever zit te zaaien op basis van een ‘in de wandelgangen’ gesprek.


  ⚠️ Meld

 18. @Franny nee, ik weet niet wat je bedoelt en google biedt geen soelaas. Jij zegt altijd, en je komt met één voorbeeld. Jij denkt ook dat bijvoorbeeld BFO of het stratenfestival meer doorgeven dan dat er mensen zijn geweest? En kun je die nogal boude uitspraak ook onderbouwen?


  ⚠️ Meld

 19. Wij zijn ook twee keer geweest. Bij de eerste keer hebben we inderdaad gekeken hoe de winkel is geworden. De tweede keer om wat ideeën op te doen. En daarna thuis wat te meten. En straks gaan we vast nog heel vaak om ook echt dingen te kopen. Beetje voorbarig en onzinnig om te zeggen dat Ikea na anderhalf week een zorgenkind is met te weinig omzet!  ⚠️ Meld

 20. @Franny: alsof willekeurige medewerkers zo betrouwbaar is.. Als er zo snel al geroddeld wordt op de werkvloer is dat wel tekenend voor het team..

  En daarbij; 30 jaar lange lobby om een Ikea in Zwolle te krijgen en dan binnen twee weken al tot conclusies komen, zou dan wel een erg bedroefend niveau van het management zijn…
  Zelfs voor een beginnend ondernemer wel erg pessimistisch..


  ⚠️ Meld

 21. Ik wil er nog steeds heen. Domme vraag misschien, maar kun je je fiets er een beetje parkeren?

  150.000 bezoekers in zo’n korte tijd is iets om trots op te zijn. Franny heeft gewoon een probleem met Ikea; ga dat ergens anders botvieren!


  ⚠️ Meld

 22. Ja Plantje, je kunt er heel goed – dicht bij de ingang zelfs- je fiets parkeren. De Store manager heeft mij beloofd dat er meer fietsenklemmen komen, dus altijd plaats.

  Ik vind 150.000 bezoekers in zo’n korte tijd heel veel. Daar kan mijn B&B De Duijventil niet tegenop.

  Binnenkort ga ik nog eens een keer alles goed bekijken. Behalve de openingsdag ben ik er niet meer geweest. Wij hebben namelijk niets meer nodig, want wij hebben alles al van Ikea. Ikea is echt niet duurder als Leen Bakker en Kwantum: Ikea is gewoon anders!:P


  ⚠️ Meld

 23. Ik ben er donderdag en zaterdag geweest file rijden voor en in de winkel en moest beide keren wachten op een beschikbare kassa dus kan me niet voorstellen dat t zoooo tegenvalt.
  Het ontbijtje de ijsjes en de hotdog waren prima en het schepsnoep is ook niet verkeerd, ik vind het iig niet vervelend dat ie in zwolle staat!


  ⚠️ Meld

 24. Ik vindt 4000 tot 6000 auto,s per dag veel en op top dagen zelfs 9000 en dan hebben we het over ruim 25000 bezoeker per dag 😮

  Overall is het gewoon erg druk en nu wat rustiger maar ik denk dat Ikea Zwolle de 1,5 miljoen bezoekers wel gaat halen per jaar 8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.