Stadsfinales Cruijff Courts 6 vs 6

Zwolle – Woensdagmiddag organiseerden SportService Zwolle, Travers Welzijn en PEC Zwolle United, in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation, op het Cruijff Court aan de Palestrinalaan te Holtenbroek de stadsfinales van het grote straatvoetbaltoernooi Cruijff Courts 6 vs 6. De winnaars bij de jongens het team van CBS De Aquarel, bij de meiden was de winst voor CBS Het Carillon. De Respect Award ging naar OBS De Toonladder en CBS Het Carillon.

cruijff_court-6.jpg 

De winnaars gaan door naar de kwartfinales, met als einddoel de strijd om het Nederlands kampioenschap Cruijff Courts in juni in Amsterdam. Het doel van de Cruijff Courts kampioenschappen 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruijff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Dit evenement is een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien. Tijdens het toernooi gaan jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 de strijd met elkaar aan. Een team bestaat uit 6 spelers.

cruijff_court-9.jpg

cruijff_court-1.jpg

cruijff_court-3.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De focus van de stadsfinales was gericht op ‘respect’. Deelnemers konden hun handtekening op de Zwolse respect-vlag zetten. De vlaggen van de verschillende Cruyff Courts worden aan elkaar gemaakt tot één grote vlag. Daarnaast doen alle deelnemers mee aan een Quiz, die meetelt in het klassement voor de Respect Award die elk toernooi uitgereikt wordt aan het team dat sportief is binnen en buiten het veld en daarbij respect toont voor tegenstander, medespelers, scheidrechters en publiek.

cruijff_court-2.jpg

cruijff_court-8.jpg

cruijff_court-4.jpg

cruijff_court-5.jpg

cruijff_court-7.jpg

cruijff_court-10.jpg

cruijff_court-11.jpg

cruijff_court-12.jpg

cruijff_court-13.jpg 

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. De wieden onbetwist kampioen! 6 wedstrijden gewonnen maar gediskwalificeerd omdat er een 12 jarige meedeed die in klas 1 zat. Te triest voor woorden!


  ⚠️ Meld

 2. Dit was toch ook voor basisschool leerlingen?
  Een 12 jarige in klas 1…zit niet meer
  op de basisschool. Goede beslissing
  lijkt mij.  ⚠️ Meld

 3. Speelden kinderen mee van 14 jaar omdat die 2 keer waren blijven zitten, ben dan erg benieuwd wat een kind van 12 voetballen extra leerd op de middelbare school. Beter doen ze volgend jaar de leeftijdsgrens tot en met 12 o.i.d


  ⚠️ Meld

 4. Begrijp ook wel dat regels regels zijn, maar dit was gewoon een foutje van een gedwongen ouder die zijn kinderen moest inschrijven, maar als de jongens van no name boys alle wedstrijden hadden verloren had er geen haan naar gekraaid.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.