Landstede Basketbal wint van Rotterdam

Zwolle – Het team van Landstede Basketbal heeft woensdagavond tegen Challenge Sports Rotterdam gewonnen. In het eigen Sportcentrum werd de uitslag 94-85. De kwartstanden waren: 24-24, 47-44, 68-65 en  94-85. Zondag moeten de lange mannen thuis tegen SPM Shoeters voor de halve finale van de basketbalbeker.

landstede-rotterdam-1.jpg 

Landstede had dit seizoen twee keer eerder tegen Rotterdam gespeeld, en beide keren nipt gewonnen. Woensdagavond leek het er aanvankelijk op dat de Rotterdammers wel eens met de winst naar huis konden gaan. De gastheren startten namelijk matig en kwamen in het tweede kwart op achterstand. Driepunters van Tyson Hinz zorden ervoor dat Landstede aan kon haken. Er werd gepauzeerd met voorsprong, en dat werd ook niet meer uit handen gegeven, al moest het team van Herman van den Belt continue scherp blijven. Landstede staat vierde in de competitie. Nummer vijf Rotterdam werd door de winst op afstand gehouden.

landstede-rotterdam-2.jpg 

Tyson Hinz was weer scherp…

landstede-rotterdam-13.jpg  

landstede-rotterdam-11.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Zondag speelt de Zwolse ploeg thuis voor de beker tegen SPM Shoeters. De return van deze halve finale volgt op dinsdag 17 maart in Den Bosch. J.T. Tiller: "Als wij als team blijven groeien en gefocust spelen, dan is een stunt zeker mogelijk." De Amerikaan beseft zich wel dat een overwinning in de thuiswedstrijd van groot belang is. "Als wij zondag verliezen, dan wordt het heel moeilijk om de bekerfinale te halen."  

landstede-rotterdam-3.jpg
 
landstede-rotterdam-4.jpg
 
landstede-rotterdam-5.jpg
 
landstede-rotterdam-9.jpg 
 
landstede-rotterdam-6.jpg
 
landstede-rotterdam-10.jpg
 
landstede-rotterdam-12.jpg
 
landstede-rotterdam-7.jpg  
 

 

 

Artikel delen: