Jantje Beton collecte voor clubs in Zwolle

Zwolle – Volgende week, van maandag 9 tot en met zaterdag 14 maart 2015, is de jaarlijkse collecte van Jantje Beton. Een collecte voor en door het jeugdwerk waarbij 50 procent van de opbrengst bestemd is voor de deelnemende clubs.

 

De clubs in 2015 zijn de Scoutinggroepen Zwolsche Zeeverkenners, Sint Christofoor Zeeverkenners, Indabagroep, Hopman Kippersgroep, Renatum ‘57 en IJsselgroep Zwolle-Zuid, het jeugdwerk van de Adventskerk Zwolle-Zuid, de jeugdafdeling van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en de speeltuinverenigingen Stichting Azaleapark en Wipstrikkwartierl. Voor deze clubs betekent uw bijdrage dat zij allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen financieren.

De andere helft van de opbrengst besteedt Jantje Beton aan allerlei zinvolle projecten voor de jeugd in Nederland. Jantje Beton vindt dat kinderen vooral dichtbij huis buiten moeten kunnen spelen. Veel vooroorlogse wijken zijn tamelijk ‘stenig’ wat betreft inrichting. Er is weinig groen waar kinderen kunnen spelen.

 

In Zwolle heeft Jantje Beton in 2014 een bijdrage verleend aan het opknappen van de speeltuin in de Zeeheldenburt. In Dieze-West is een Jantje Beton Speelbuurt ontwikkeld met daarin de natuurspeelplek De Groene Bieste. Dit zjn voorbeelden van wat er met uw bijdrage kan worden gedaan. In de afgelopen jaren heeft Jantje Beton in Zwolle ook bijdragen verstrekt aan kindervakantie-activiteiten (huttendorp Stadshagen, circusproject) en jeugdactiviteiten (herinrichting speeltuin Wipstrik, verbouwing accommodatie, vervanging motorboot en kampvuurkuil diverse scoutingclubs). 

 

Wij hopen dat u net als voorgaande jaren gul zult geven voor Jantje Beton.

 

Jeugdorganisaties in Zwolle die volgend jaar ook als club willen collecteren, kunnen zich aanmelden via bij Jantje Beton Collecte, collecte@jantjebeton.nl.

Artikel delen: