Aalandenloop mikt op duizend lopers

Zwolle – AV PEC en multifunctioneel De Bolder bereiden zich weer voor op de Aalandenloop, die op vrijdagavond 8 mei wordt gehouden. Het maximale deelnemersaantal is, wegens het succes van vorig jaar, uitgebreid van zeshonderd naar duizend lopers.

aalandenloop.jpg 

Liefhebbers kunnen meedoen aan een 5- of een 10-kilometerloop. Voor de jeugd is er weer een speciale kidsloop over 1 kilometer. De loop is vernoemd naar de woonwijk Zwolle-Noord waar het evenement wordt gehouden. De voorinschrijving is inmiddels opengesteld op de site www.aalandenloop.nl. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden via een speciale Facebookpagina. Atletiekvereniging PEC en De Bolder organiseerden het evenement vorig jaar voor het eerst en het werd meteen een succes. De eerste editie leverde de organisatie zelfs een nominatie op voor de Stimuleringsprijs op de jaarlijkse sportverkiezing Sportgala Zwolle. Start en finish zijn op het schoolplein van het Meander College.

De route gaat onder meer door de weilanden via het Toddenbeltpad, over de Agnietenberg, de Haersterveerweg, het Meanderpad en langs de Zwartewateralee. De 5- en 10-kilometerlopers starten, in tegenstelling tot vorig jaar, niet tegelijkertijd. De eerste groep begint om 19.00 uur, de tweede om 20.00 uur. 

De kinderen beginnen hun run om 18.00, 18.15 en 18.30 uur, verdeeld in drie leeftijdsgroepen 6- en 7-jarigen, 8- en 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen. En de jeugd start dit jaar niet vanuit het naastgelegen winkelcentrum de Dobbe, maar ook vanaf het plein van het Meander College. 

Deelname bij voorinschrijving is 6 euro voor de 5- en 10-kilometerloop (7 euro ter plekke, maar vol is vol), de kidsrun kost €3,50. 

Tijdens de start en finish is er wederom muzikale omlijsting. De Neighbours Bluesband zorgt voor de muziek tijdens een ‘afterparty’ in De Bolder. Dat wijkcentrum biedt de sporters overigens kleedkamers en douchegelegenheid. Parkeren is gratis.

Artikel delen: