Start bouw zonnepark in Zwolle

Zwolle – GDF SUEZ start dit voorjaar de bouw van twee zonneparken, in Nijmegen en Zwolle. De zonneparken passen bij de ambitie van GDF SUEZ om de leider van de energietransitie in Europa te zijn en markeert de duurzame ambities van GDF SUEZ in Nederland. Op het terrein van de energiecentrales in Nijmegen en Zwolle worden in totaal 7.500 zonnepanelen geplaatst.

zon_zwolle_zonnepanelen_.jpg 

De ervaring die wordt opgedaan bij de bouw van de zonneparken wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een reeks van zonneparken de komende jaren. Medio juni start de bouw van het park in Zwolle, waarna dit park in het najaar zonne-energie levert. GDF SUEZ werkt op de terreinen van haar centrales aan meer duurzame initiatieven. Vijf voetbalvelden met zonnepanelen Op de locatie Zwolle (3.500 panelen) wordrn de zonnepanelen geplaatst op een gebied van ongeveer 1,5 hectare. Dat is meer dan twee voetbalvelden groot. De zonneparken hebben een vermogen van bijna 2 MW en leveren voldoende elektriciteit voor zo’n 500 huishoudens. Zij behoren daarmee tot de grootste in Nederland.

 
GDF SUEZ gebruikt bij de bouw van de parken hoge kwaliteit materialen, die goed bestand zijn tegen het Nederlandse weer en tegelijkertijd een lange levensduur, maximale energieproductie en een langjarige betrouwbaarheid hebben. Eind 2013 zijn de vergunningen voor de parken aangevraagd en verkregen, waarna vorig jaar een subsidie voor de parken is toegewezen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Consumenten kunnen deelnemen aan de zonneparken, door het recht te kopen op de opgewekte stroom van een zonnepaneel. Meer informatie over deelname: www.electrabel.nl/zonneparken .
 
Over GDF SUEZ
GDF SUEZ is specialist op het gebied van energie, services, water en milieu, de grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent ter wereld en de grootste dienstverlener op het gebied van energieoplossingen. Met bijna 150.000 collega’s in meer dan 70 landen zet GDF SUEZ zich in voor haar klanten en een duurzame toekomst. De business unit Renewable Energies van GDF SUEZ ontwikkelt, bouwt, exploiteert en beheert duurzame projecten in Europa. De Nederlandse afdeling van deze unit is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nederlandse zonneparken.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ze moeten ervaring op doen? Rijdt de grens met Duitsland eens over en kijk daar eens rond. Zijn ze toch heel wat stappen verder dan hier. Aub niet het wiel opnieuw uitvinden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.