Mark Rutte in Zwolle voor aftrap campagne

Zwolle – Zaterdag 7 maart trapt Mark Rutte de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart af in Zwolle. Rutte start zijn bezoek aan de provinciehoofdstad bij bedrijvenverzamelgebouw City-Post. Daarna gaat een delegatie van VVD-prominenten – langs het standbeeld van opperliberaal Thorbecke – de binnenstad in om met kiezers te praten.

 

mark_rutte_zwolle.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle

 

Monique van Haaf, lijsttrekker VVD Overijssel, legt de keuze voor het Zwolse City-Post uit: “Zwolle behoort al jaren tot de economisch best presterende steden van Overijssel én Nederland. De VVD is erg blij met initiatieven als City-Post, die een mooie invulling aan de lokale sterke economie geven. Dat is een bezoek zeker waard!” Daarnaast staat het verzamelgebouw van City-Post, het voormalig postkantoor aan de Westerlaan, midden in de Spoorzone. De gezamenlijke investering van provincie en gemeente maakt Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland en daarmee van vitaal belang voor de ontsluiting van de brede regio. Zwolle is de poort naar Noord, Oost, Zuid en West; voor de stad en omliggende plattelandsgebieden.

Van Haaf overhandigt daarom samen met Zwolse kandidaat Regien Courtz (plek 5) het pamflet ‘De koers van Zwolle’ aan Rutte. Van Haaf: “Investeren in bereikbaarheid is investeren in economie en werkgelegenheid. Het vraagt inspanning van alle overheden om, in het belang van de gehele provincie, het maximale rendement uit spoorknooppunt Zwolle te halen.”

 

Naast Mark Rutte zullen ook minister Opstelten en de staatssecretarissen Wiebes en Dekker in gesprek gaan met de ondernemers van City-Post. Daarnaast zal een dozijn Kamerleden – waaronder de Overijsselse Malik Azmani en Menno Knip – en lokale politici 7 maart vanaf circa 14.15 uur in de stad aanwezig zijn.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. zeer betrouwbare partij; eerst gedoogconstructie met die eenmansclub pvv, en cda; daarna met pvda, plus gedoogsteun van d66 en nog wat minderheden: maakt niet uit met wie, als ze maar de baas kunnen spelen.


  ⚠️ Meld

 2. Wat ik het aller leukste aan onze menner Rutte vindt is dat hij wat er ook gebeurt, hij blijft altijd lachen en volgens hem komt het helemaal goed!


  ⚠️ Meld

 3. Verreweg de minst betrouwbare politicus allertijden. Jammerlijk genoeg zijn er veel mensen die keer op keer in zijn onwaarheden trappen. Weet u nog-nog-nog dat Markie ons allen 1000 euro beloofde? Helaas moeten we toch allemaal geld inleveren dit jaar via de Belastingdienst en die eurootjes zijn nog niet bijgestort op mijn rekening. Het heeft er de schijn van dat rechtse Rutte enkel de belangen van het bedrijfsleven dient en geen enkel oog heeft voor de kiezer. Het is zijn goed recht, maar mijn stem zal deze man nooit krijgen, noch zijn fraudulente, niet integere partij.


  ⚠️ Meld

 4. Wat fijn die goed onderbouwde meningen. Daar heb ik wat aan voor wanneer ik volgende keer naar de stembus ga. Thanks!


  ⚠️ Meld

 5. Zeker wethouder de Heer bijgepraat over geluidsnormen en vast twee vrijkaartjes meegekregen voor Hardschok of gaat de harde VVD kern voor Lovely Sunday???


  ⚠️ Meld

 6. Voor Opstelten zal het dan de laatste keer zijn.
  Volgende week vliegt hij er hopelijk finaal uit vanwege zijn gerommel met de crimineel Cees H. Bijna 5 miljoen uitgegeven, maar geen bonnetje of afschrijving meer te vinden . . . . . . . .


  ⚠️ Meld

 7. 1000 euro van Rutte maar wat te denken van het kwartje van kok en het zuur en zoet van onze PvdA glibber bos. Dan hebben we ook nog ene Samson die zonder hypotheek een huis koopt. Onder het mom alles eerlijk verdelen. Daarnaast hebben we ook nog die Pechtold met zijn uitgestreken kop. Ach politiek.. Allemaal eigen belang mensen. Over tig jaren zijn er weer andere zakkenvullers en graaiers aan het roer.


  ⚠️ Meld

 8. Zegt weer veel over jou Jaspert. Dat kwartje was voor 1 jaar bedoeld, als je zoals jij zegt dat na 4 jaar compenseert dan is dat nog steeds diefstal. Helaas is die 4 jaar iets langer omdat in 2001, dus 10 jaar na de verhoging pas een verlaging van de accijns werd gedaan. Wel jammer dat dan eigenlijk geen compensatie was maar een lastenverlichting en prijsverlaging voor schonere diesel. Balkenende maakte het ook mooi door te stellen dat meer asfalt ook een compensatie is…Dus daadwerkelijk dat kwartje eraf is feitelijk nooit gebeurd.  ⚠️ Meld

 9. Er is toentertijd in één keer een verhoging gekomen, die er normaal in 4 jaar zou komen. Vervolgens is er 3 jaar geen verhoging geweest. Toen wat het dus een paar jaar duurder dan normaal, maar na 4 jaar wat het precies hetzelfde als wanneer dat kwartje niet gedaan was.


  ⚠️ Meld

 10. Het kwartje van Kok… Let wel, we hebben het over een accijnsverhoging uit 1991. Het kwartje was geen kwartje, maar 18,3 guldencent (=?? 8,3) op benzine en 7 guldencent (=??3,18) voor diesel. Was het destijds niet op de brandstog gehaald, dan was de inkomstenbelasting wel verhoogd of de BTW of de accijns op roken of weetikveelwat.
  Het echte punt is niet het geld, maar de niet-waargemaakte verkiezingsbeloften van VVD en CDA, die het ‘kwartje’ met allerlei argumenten nooit hebben “teruggegeven”.

  Anderzijds denk ik dat als het verzet van velen tegen vrijwel elke bezuinigingsmaatregel gehonoreerd wordt en een veelvoud aan ‘kwartjes van …’ moeten worden geheven.


  ⚠️ Meld

 11. Mooie woorden van Rutte: Nederland is gaaf! Als gevolg van zijn (afbraak)beleid zitten veel Nederlanders heel diep in de problemen. Ben je oud, ziek, gehandicapt of buiten je schuld de baan kwijtgeraakt, tel je in dit land niet meer mee. Je bent alleen maar een vervelende kostenpost. Voor hen is Nederland dus niet ‘gaaf’, verre van dat zelfs. Maar we blijven lachen met Rutte voorop, en trappen op 18 maart a.s. er allemaal gewoon met open ogen weer in.


  ⚠️ Meld

 12. Mark Rutte (VVD) is er alleen voor de rijken. Verdien je boven de 50kEUR per jaar dan tel je mee. Alle mensen die minder krijgen (let op: krijgen betekend wat anders dan verdienen), zouden niet op de VVD moeten stemmen.


  ⚠️ Meld

 13. @Boer dat is als je stemt op wat het beste is voor jezelf. Ik stem al jaren op wat ik het beste vind voor het land, ook al is dat soms niet altijd het beste voor mij. Dan nog niet op de VVD overigens.


  ⚠️ Meld

 14. Rutte mag dan de minst betrouwbare politicus zijn volgens velen, Teeven en Opstelten zijn wat mij betreft veruit de gevaarlijkste. Van iedereen moeten alle gegevens worden verzameld en aan elkaar gekoppeld, zodat een regering over x jaar die mogelijk wat minder democratisch is, precies weet wie ze uit de weg moeten ruimen.


  ⚠️ Meld

 15. Ik verdien 60k per jaar, voel mezelf zeker niet rijk, maar ook niet arm. Kan er prima van leven. Toch stem ik niet op de VVD, ga ik ook nooit meer doen. Net als iedere andere partij die ooit gedoogsteun van de PVV prima vond. Als premier doet Rutte het volgens mij niet slecht, hij heeft wel verantwoordelijkheid genomen in een verdomd lastige tijd. Maar tegenwoordig ben je als premier/minister/staatssecretaris kop van Jut en moet je je tot in het belachelijke laten beledigen. Naar trekje van het ooit zo tolerante Nederland.


  ⚠️ Meld

 16. Vraagje aan de redactie van WLZ, op jullie FB pagina worden beledigende en ongenuanceerde reacties terecht verwijderd, waarom hier niet?


  ⚠️ Meld

 17. @Leonardo

  We wilen zo min mogelijk modereren. In de reacties op Facebook werd over en weer gescholden op elkaar. Daar is de keus gemaakt om alles te verwijderen.

  In deze reacties hebben we ook al een reactie met schelden aangepast en dat zullen we ook blijven doen. Echter passen we zo min mogelijk van de reacties aan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.