Berkum naar taai FC Horst

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij FC Horst in Ermelo en krijgt daarmee een taaie noot te kraken, want hoewel de Veluwenaren geen hoogvliegers zijn is het team van trainer Etie Jansen dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen.

“Horst heeft een jonge ploeg met veel kwaliteiten. Vooral op eigen terrein zijn ze stug en lastig te kloppen. We zijn dus dubbel gewaarschuwd, we kunnen veel tegenstand verwachten,” voorziet Berkum-aanvoerder Dirk Muis. Horst had vorig jaar aan een 10e plek in de 1e Klasse D nét genoeg om geen nacompetitie te hoeven spelen en bivakkeert nu al vrijwel het hele seizoen in de middenmoot. De afstand tot de nacompetitieplaatsen bedraagt echter maar vier punten, zodat de Ermelose ploeg zich niet veel puntenverlies kan veroorloven.

 

Concurrent
Afgelopen zaterdag kwam Horst niet in actie vanwege het overlijden van erevoorzitter Gert van Winkoop, maar een week eerder werd met 2-0 verloren van KHC. Dat was pijnlijk omdat die ploeg een directe concurrent is in de race om weg te blijven bij de gevarenzone. Volgens eigen zeggen had Horst in Kampen een off-day en mochten de bezoekers niet klagen dat het bij de rust maar 1-0 was. Pas in het laatste halfuur ging Horst aanvallender spelen, maar KHC maakte ruim een kwartier voor tijd een eind aan die aspiraties toen uit een vrije trap de 2-0 viel. Horst liep daarna zelfs nog meer averij op toen Tim Fechter met een directe rode kaart in kon rukken.

In oktober ging Horst bij Berkum met 4-0 onderuit, waarmee de Zwollenaren de eerste periodetitel op hun naam brachten. Vóór rust scoorde Chris van der Meulen twee keer, maar in de tweede helft duurde het, ondanks veel kansen voor Berkum, lang voor de strijd echt werd beslist. In de slotfase zakte Horst echter door de hoeven en liep de thuisclub verder weg door een eigen doelpunt van Horst-verdediger Tony Glastra en een late goal van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg.

Dipje
Berkum had daarna rond de winterstop een klein dipje maar in de afgelopen twee duels zette de ploeg van trainer Willem Brouwer uitstekende resultaten neer. Eerst werd Sparta Enschede met 0-5 afgedroogd en vorige week won Berkum op eigen terrein met 4-0 van Vroomshoopse Boys, dat blij mocht zijn dat het daarbij bleef. De Zwolse nummer drie van de ranglijst hield met die overwinningen de titelkansen in eigen hand. “Die duels hebben ons veel vertrouwen gegeven, dus die lijn moeten we doorzetten. We kijken niet te veel naar de ranglijst, maar leven nu van wedstrijd naar wedstrijd. Zaterdag zullen we gewoon moeten winnen zodat we een goede reeks neerzetten. We zijn er nog niet,” beseft Berkum-verdediger Dirk Muis.

De wedstrijd FC Horst-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark De Adelaar aan de Buitenbrinkweg in Ermelo om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: