Nieuwe Zwolse muziekscene laat van zich horen

Zwolle – Zwolle kent al diverse generaties een eigen muziekscene met tal van bekende Zwolse muzikanten en bands. Een nieuwe generatie talentvolle muzikanten staat te trappelen om hun plek op de podia in te nemen! New Challenge Let’s Play, een band met muzikaal getalenteerde jongeren, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar, treedt zaterdagmiddag 28 maart om 14.30 uur op tijdens ‘Festival Lente voor de Pet’ op de Verhalenboot in Zwolle.

new_challenge_lets_play.jpg

Bij de bandfoto, v.l.n.r.: Kjeld, Joeri, Stijn, Tonnie, Boise, Jelle, Moisha, Senninha, Lotte, Enzio en Jasper.  (Foto: Peter Plaatsman).

De band New Challenge Let’s Play is het resultaat van het gelijknamige muziekproject waarin jong talent wordt gecoacht door ervaren Zwolse muzikanten. Elf jonge muzikanten vormen samen New Challenge Let’s Play. Een (h)echte band met drie zangeressen, een saxofoniste, twee gitaristen, een pianiste, een bassist die ook ukelele speelt, een accordeonist en maar liefst twee drummers. In 2015 zal New Challenge Let’s Play zich regelmatig aan het publiek presenteren. Anderhalf jaar voorbereiden ging hier aan vooraf.

Audities, repetities en tosti’s
In november 2013 vonden audities plaats voor het muziekproject New Challenge Let’s Play en in januari 2014 zijn de bandleden begonnen met elke twee weken te repeteren in Wijkcentrum De Enk in Assendorp. Ze werden daarbij begeleid door coaches die al veel professionele ervaring hebben in de muziekwereld en daardoor  veel weten van wat er allemaal komt kijken bij het spelen in en optreden met een band. Belangrijke zaken als repertoirekeuze, samenspel, repeteren, podiumpresentatie en geluid- en lichttechniek komen bij New Challenge Let’s Play allemaal aan bod. Zo’n dertig repetities, honderden smakelijke tosti’s en nog veel meer uren thuis hard oefenen verder, is er nu een stevige set nummers gereed, met vette ouwe rockclassics, een vrolijk reggaenummer en een aantal gevoelige, moderne popsongs. New Challenge Let’s Play is er klaar voor om dit jaar hun plaats ‘in the spotlights’ in te nemen!

‘Festival Lente voor de Pet’ op De Verhalenboot in Zwolle
Zaterdag 28 en zondag 29 maart, van 14.00 tot 23.00 uur.
Vrolijke lenteverhalen en sprankelende muziek. Vertellingen, concerten en vuurtjes op het romantische achterdek, om de lente in te luiden. Overdag zowel een kinder- als volwassenprogramma. ’s Avonds voor volwassenen en 12+. Alle artiesten staan te vertellen en te musiceren voor wat bezoekers in de pet doen. Zij geven namelijk na de voorstelling wat het hun waard is geweest, niets meer én niets minder. www.deverhalenboot.nl/voordepet/.

Artikel delen: