Uitdaging voor WVF in Harderwijk

Zwolle – In de afgelopen twee wedstrijden na de winterstop tegen sterke tegenstanders, heeft VV WVF laten zien dat het voetballend aardig mee kan komen. De wat meer verdedigende tactiek doet de ploeg goed. Het kreeg in de laatste twee duels slechts een tegentreffer te verwerken en dat was ook nog uit een strafschop. Zelf kreeg de ploeg ook een aantal goede kansen, zonder deze te benutten. En daar ligt dan ook de uitdaging voor de ploeg uit Westenholte.

 

Tegenstander VVOG verkeert op dit moment niet in haar beste vorm, uit de laatste drie wedstrijden haalde de ploeg uit Harderwijk slechts een punt. Dat ene punt pakten de Harderwijkers afgelopen zaterdag in een niet al te beste wedstrijd tegen Urk. Bij VVOG zullen de spelers dan ook niet blaken van zelfvertrouwen en dus liggen er voor WVF mogelijkheden om met een goed resultaat, minimaal een gelijkspel, huiswaarts te keren. Niet naar teletekst kijken, maar een paar overwinningen in de hoofdklasse pakken dit seizoen, dat is de uitdaging die er voor WVF nog resteert dit seizoen. En doelpunten heb je nu eenmaal nodig om een overwinning te kunnen vieren.

Foppe de Haan zei in het verleden weleens het volgende. Dat de ploeg niet scoort, daarover maak ik mijn geen zorgen, dat komt vanzelf goed. Het wordt pas zorgelijk als de ploeg geen kansen creëert. Gelukkig heeft de ploeg van trainer Freddy Smit in de afgelopen wedstrijden kansen gekregen en is er voldoende vertrouwen dat die goal(s) dan ook gaan komen. Te beginnen zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVOG. Een mooie uitdaging die nog mooier wordt als WVF erin slaagt die felbegeerde eerste ( historische) overwinning in de hoofdklasse zaterdag mee kan nemen naar Westenholte. En als er een overwinning binnen is, volgen er meer is een mooi gezegde. Dan kan er weer voorzichtig naar teletekst gekeken worden.

 

De weergoden voorspellen voor zaterdag een mooie zonnige dag. Een goede reden om zaterdag massaal naar Harderwijk af te reizen om WVF aan te moedigen om die zo felbegeerde eerste overwinning binnen te slepen. Een mooie uitdaging! De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de Strokel in Harderwijk en staat onder leiding van scheidsrechter C. Mulder. Aanvang 14.30 uur

 

Door Dick Noordman

Artikel delen: