Echtpaar Elfring-Zwart 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Elfring-Zwart waren donderdag 5 maart 2015 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Dr. Kuyperlaan om hen te feliciteren.

 

05-03-2015_echtpaar_elfring-zwart_60jr_getrouwd_01.jpg 

 

De heer Johan Willem Elfring is geboren op 19- juni 1931 te Enschede. Mevrouw Geertje Elfring – Zwart is geboren op  2 oktober 1932 te Enschede.  Joop Elfring en Geertje Zwart leren elkaar kennen op een dansfeest eind jaren veertig in Enschede. Joop vervult zijn dienstplicht bij de Luchtmacht op vliegbasis Twente van 1951 t/m 1953. Ze trouwen in 1955 en wonen dan nog bij zijn ouders in. Ze trekken er samen veel op uit, het liefst op de brommer met hengel richting waterkant. De Vecht (nabij Ommen) was en blijft heel lang een favoriete plek. Eenmaal op zichzelf wonend in Hengelo wordt in 1959 hun oudste zoon Rob geboren, in 1962 hun tweede zoon Jan Willem en in 1965 hun dochter, Marthe.

De heer Elfring begint in 1945 zijn loopbaan als loopjongen bij Stork in Hengelo. Hij werkt zich op, wordt leerling werkplaats en doet de opleiding bankwerker. Uiteindelijk via de calculatie- en serviceafdeling maakt hij de overstap naar Holland Signaal. Niet voor lang want in1970 verhuist het gezin naar Zwolle i.v.m. een nieuwe baan als chef calculatie bij Stork-Wärtsilä Diesel. De heer Elfring blijft daar tot 1991 werkzaam en maakt dan gebruik van de SUM-regeling.

 

05-03-2015_echtpaar_elfring-zwart_60jr_getrouwd_02.jpg 

 

Mevrouw Elfring werkt eind jaren veertig op Confectieatelier Borst als naaister. In de tussentijd volgt zij de opleiding tot coupeuse. Tot haar huwelijk werkt zij bij Rigtersbleek als controleuse. Daarna wordt ze huisvrouw en moeder. Een moeder die haar gezin van kleding op maat voorziet! Nog steeds vindt ze het leuk om te naaien en handwerken.

 

De vakanties zijn in het gezin heilig, liever op vakantie dan nieuwe meubels. Ook wordt er jarenlang elk weekend van voor- tot naseizoen gekampeerd.

 

Inmiddels hebben meneer en mevrouw Elfring acht kleinkinderen en wonen zij nog steeds in Ittersum op dezelfde plek waar zij 45 jaar geleden gingen wonen. Hier wonen zij met plezier in redelijk goede gezondheid. Mevrouw gaat elke week volksdansen en zwemmen en is nog heel mobiel. Sinds meneer niet meer mag autorijden is zij daar weer mee begonnen.

Artikel delen: