Muziektent in handen van Assendorp

Het college van B&W heeft besloten om het beheer en onderhoud van de muziektent op het Assendorperplein over te dragen aan de buurt. Hiervoor wordt een overeenkomst getekend met de Stichting Assendorper Zaken. De stichting neemt het beheer en onderhoud over van het gemeentelijk monument en krijgt hiervoor beschikking over het budget van € 1.000 per jaar.

Vanuit het experiment wijkbudgetten zijn werkzaamheden uitgevoerd rond het Assendorperplein. De buurt kwam hierbij met de wens om het nog niet besteedde deel van het budget te gebruiken voor de renovatie van de muziektent. De initiatiefnemers hebben daarnaast sponsors gevonden voor de renovatie. Bij de renovatie waren veel vrijwilligers betrokken en is ook een kleed- en bergruimte gemaakt onder de muziektent. De muziektent heeft een belangrijke functie in de wijk. En het project is een voorbeeld van saamhorigheid in de wijk.

Om de wijk nog meer het gevoel te geven dat het ‘hun’ muziektent is, vindt het college het wenselijk om het beheer en het dagelijks onderhoud over te dragen aan de stichting Assendorper Zaken.   

Overeenkomst

De muziektent is een gemeentelijk monument en blijft in eigendom van de gemeente. Het beheer en dagelijks onderhoud wordt middels een overeenkomst overgedragen aan de stichting. De stichting zal met dit bedrag van € 1.000 per jaar het dagelijks onderhoud, en de kosten van vastrecht voor de energievoorziening dekken. Het groot en buitengewoon onderhoud blijft een verantwoordelijkheid van de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Nu nog effe wat activiteiten organiseren en we kunnen er weer een leuk feestje tegenaan gooien. Het plein is overigens wel veel leuker als we het ook zelf allemaal mogen doen.


    Maak melding

Reageer