Dichten en muziek in het Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – In het Stedelijk Museum in Zwolle is de komende dagen veel te beleven! In de werkplaats op de eerste verdieping zijn de kunstenaars, Luc Onderbeke en Firma Weijland, continu aan het werk. Ze tekenen, schrijven en vertellen er verhalen geïnspireerd door het industriële verleden van Zwolle en omstreken.

kunst_en_arbeid_stedelijk_museum_zwolle.jpg 

Op 13 en 14 maart zal dichter Wout Waanders uit Wintertuins agentschap zich aansluiten bij deze kunstenaars. Hij zal onder begeleiding van Jack Weijkamp, van Firma Weijland, en een Wintertuinredacteur een nieuwe tekst schrijven. Om het schrijfproces inzichtelijk te maken is het bespreken van de tekst toegankelijk voor het publiek. Ook zijn er twee voordrachtmomenten zijn. Op 22 maart om 15.00 uur zal er een performance zijn door Suze Cramer, waarbij ze een deel van haar nieuwe programma ten gehore brengt. Dit is een bewerking van klassieke stukken van Bach en Escher die Suze verweeft met haar eigen repertoire. Het pianospel wordt omlijst door een verhalende performance door Jack Weijkamp en Luc Onderbeke.

Suze Cramer heeft lesgegeven op het conservatorium te Zwolle. Naast het geven van theater- en zanglessen werkt ze mee aan allerhande projecten waarbij muziek en theater samenkomen. Sinds 2 jaar werkt ze aan haar eigen programma’s waarin ze haar passie voor het Franse en Nederlandse chanson combineert met haar eigen composities en die van haar muzikanten. Naast de museumentree hoeft niets extra betaald te worden om de performance mee te maken.

Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle.

Artikel delen: