Burgemeester kiest voor cameratoezicht

Zwolle – Op vragen van de fractie van D66 over cameratoezicht op het Broerenkerkplein antwoordt burgemeester Meijer dat de politie de betreffende groep jongeren op het Broerenkerkplein aanspreekt en er ook tegen optreedt, maar dat dat niet voldoende blijkt te zijn. Ook via het zgn. koppel (politie en Travers) is inzet gepleegd, maar ook dat heeft niet voldoende resultaat opgeleverd. Daarom is besloten tot meerdere maatregelen, waaronder cameratoezicht.

Het gaat om een groep van ca. 30 jongeren, waarvan het gedrag steeds erger wordt en waarvoor dus steeds meer maatregelen nodig zijn. Er is gekozen voor zowel een groepsaanpak als een individuele aanpak. Er is 1 beweegbare camera geplaatst, die alleen wordt uitgelezen als er klachten zijn. Het betreft hier overigens een bevoegdheid van de burgemeester en niet van het college. Eerder is al eens eenzelfde maatregel getroffen in Zwolle-Zuid en bij het Maagjesbolwerk. Mocht de overlast zich verplaatsen naar een andere locatie, dan zal de burgemeester zorgvuldig bezien of daar ook cameratoezicht nodig is.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Gewoon overal camera’s dan hebben we geen last meer van hangjongeren. Ik snap al waarom er op prullenbakken moet worden bezuinigd.


  ⚠️ Meld

 2. Beste Hennie, Als deze jongeren dagelijks bij jou voor de deur tot diep in de nacht lawaai lopen te maken, ben je blij dat er wat aan wordt gedaan. Dit cameratoezicht is gericht op deze groep, dus jij hoeft er niet bang voor te zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Weer een stap dichter bij de controlestaat.

  nee hoor

  beweegbare camera geplaatst, die alleen wordt uitgelezen als er klachten zijn.

  😉


  ⚠️ Meld

 4. Nou probleem opgelost, daar zullen ze geen overlast meer veroorzaken. Ergens anders, waar geen camera hangt zullen ze blij zijn met deze weloverwogen ‘permanente’ oplossing.


  ⚠️ Meld

 5. Och toch, de politie met ook nog Travers erbij kan de kinders niet temmen lees ik. Van camera’s die dat zogenaamd gaan verhelpen heb ik ook een afschuw. Een echte Veldwachter is misschien beter.  ⚠️ Meld

 6. Vraag mij af waarom de hangjongeren het niet doen in hun eigen straat of buurt.Veelal vallen ze andere buurten lastig met hun gedragingen.Vind het niet erg als een groep in mijn buurt rondhangt maar ze maken er vaak een zooitje van.Ze smijten alles van zich af terwijl er 1,5 meter naast een prullenbak is.Ook gaan ze steeds oudere mensen lastig vallen in mijn buurt door opde bellen te drukken van de appartementen.Heelveel ouders weten niet dat hun kinderen daar ookbijbetrokken zijn omdat ze het in andere buurten doen


  ⚠️ Meld

 7. Grinnik bij ’t lezen van “ging jij vroeger bij jezelf op de stoep staan?”, IK niet, de schuurdeur op een kier zetten, en een emmer water erbovenop, evenmin 🙂  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.