Verwarde automobilist krijgt onderzoek CBR

Zwolle – Op vrijdagochtend rond 01.00 uur zag een politie-motorrijder van het Team Verkeer een personenauto slingerend en langzaam rijden over de Zwartewaterallee te Zwolle. Op stoptekens en later ook blauwe "zwaailichten" werd niet gereageerd. De bestuurder bleef slingerend rijden en meerdere keren ontstonden er bijna aanrijdingen met straatmeubilair.

politie_logo_4.jpg 

Na een paar kilometer kon de bestuurder uiteindelijk op de Westenholterallee aangehouden worden ter zake art. 5 WVW en het negeren van aanwijzingen en stoptekens. De 45-jarige bestuurder kwam verward over. Als gevorderde bestuurder blies hij een P/A waaruit bleek dat hij niet teveel alcohol genuttigd had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij krijgt pv voor zijn rijgedrag. Daarnaast wordt er een mededeling art. 130 WVW gedaan bij het CBR. Hierdoor kan het CBR een onderzoek starten waarbij de rijgeschiktheid van de man onderzocht zal worden. In de loop van de nacht werd hij weer in vrijheid gesteld.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Ik ben jaren geleden ook achter een gevaarlijke slingeraar gaan rijden, waarna ik de politie gebeld heb. Deze heeft hem kilometers later – gelukkig zonder ongelukken – van me overgenomen en langs de kant gezet. Ik werd later nog teruggebeld door de agenten met de mededeling dat de beste man niet onder invloed was, maar diabetespatient. Nadat hij zijn suikerniveaus weer op peil had gebracht, kon hij weer veilig verder. Ik vermoed dat de politie dat dus standaard wel checkt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.