Je eigen fiets maken in vijf vrijdagmiddagen

Zwolle – Van twee barrels één nieuwe fiets maken en dat in vijf weken tijd waarna de deelnemers op hun eigen gemaakte fiets de werkplaats uit fietsen. 1+1=5 is een nieuw project van de Werkelaar. De eerste fietsenmakers die worden opgeleid zijn deelnemers van Zwolle Actief.

dsc_8965.jpg 

Martin Blanke van de Werkelaar krijgt dankbare reacties van de deelnemers. In de tijd dat het project nu loopt ziet hij dat deelnemers zich niet meer alleen op hun eigen fiets focussen, maar elkaar beginnen te helpen. Eén van de deelnemer gaf aan na twee weken al klaar te zijn en gaat nu de uitdaging aan om haar fiets in de komende weken nog mooier te maken.

dsc_8951.jpg 

dsc_8962.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Zwolle Actief is ingestapt in dit project omdat ze ervaren dat er bij veel dak- en thuislozen regelmatig een vervoersvraag ligt. Een deelnemer gaat ergens aan de werk maar is weinig mobiel. Dit project is een kans om samen met onze deelnemers te werken aan een nieuwe fiets zodat ze daarna ook makkelijk daarmee naar hun werkplek kunnen. Daarnaast is het een prachtige kans om iets nieuws aan te leren en snel naar een resultaat toe te werken.

Het 1+1 principe komt op verschillende manieren terug bij De Tandem, de fietsenwerkplaats van de Werkelaar. Als er een nieuwe deelnemer is dan wordt die gekoppeld aan een bestaande deelnemer. Martin zou het uiteindelijk mooi vinden als deelnemers van dit project in het volgende blok weer nieuwe deelnemers zouden helpen. In dit project wordt 1+1 ook concreet door twee fietsen te nemen waarvan er één het waard is om op te knappen door gebruik te maken van de onderdelen van de andere fiets. Zo begint elke deelnemer met twee fietsen en na vrij vrijdagmiddagen samen klussen vertrekken ze met één fiets de werkplaats. De fietsen worden gesponsord door de AFAC.

Het is voor iedereen organisatie of bedrijf mogelijk om mee te doen aan dit project. Twee tot vijf vrijdagmiddagen samen werken aan een fiets, samen iets doen en werken naar een resultaat. Bouwen aan een fiets en bouwen aan het team een origineel personeelsuitje met maatschappelijk verantwoord.

Heb je interesse voor dit project neem dan contact op met Martin Blanke: m.blanke@ribwgo.nl

dsc_8948.jpg

 dsc_8950.jpg

dsc_8964.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Eén van de deelnemer gaf aan na twee weken al klaar te zijn en gaat nu de uitdaging aan om haar fiets in de komende weken nog mooier te maken.
    Is dit dan de deelnemer die die anderen liever niet helpt .
    Ik denk trouwens dat AFAC niet altijd eerlijk aan zijn fietsen komt, als ik ze zie verzamelen.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.