Kinderen centraal tijdens Kennismarkt

Zwolle – Uw kind is in ontwikkeling en zijn leefwereld wordt steeds groter. Dat geeft veranderingen en wellicht ook veel (nieuwe) vragen bij u als ouder(s). Om die reden organiseert Bartiméus op zaterdag 7 maart een Kennismarkt van 10.30 – 14.00 uur. U bent van harte welkom bij Bartiméus in Zwolle. De professionals beantwoorden graag al uw vragen!

 

Op de Kennismarkt treft u allerlei stands met onder andere informatie over praktische ondersteuning en ontwikkeling, spel, kleur/contrast en zelfredzaamheid. In de stand over Cerebrale Visuele Inperking (CVI) is ’s morgens een orthopedagoog van Bartiméus aanwezig die veel kennis heeft van jonge kinderen en in de middag is een psycholoog aanwezig die expertise heeft op het gebied van jongeren en jongvolwassenen in combinatie met mogelijk andere beperkingen.

Visusmeting, (lees)hulpmiddelen, mobiliteit en veel meer

Ook geeft een orthoptist uitleg over visusmeting; wat betekenen de getallen en welke leeshulpmiddelen zijn dan inzetbaar om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. En u kunt terecht voor computeraanpassingen, tablets en smartphones en nieuwe mogelijkheden zeker ook voor kinderen en jongeren met een meervoudige beperking. Maar ook voor vragen over mobiliteit, zoals fietsen, wel of geen geleidehond aanschaffen, het aanleren van routes, gebruik van OV, vervolg- en beroepsonderwijs en arbeid is deze Kennismarkt dé juiste plek! Kortom een markt met heel veel mogelijkheden voor kids en jongeren … én we pakken extra feestelijk uit omdat Bartiméus 100 jaar bestaat.

 

Het ochtendprogramma richt zich meer op kinderen van 0 – 12 jaar en het middagprogramma is voor jongeren en jongvolwassenen van 12 – 25 jaar. Voel u vrij om – eventueel samen met uw kind- te komen wanneer het u het beste uitkomt. We geven u graag praktische informatie mee naar huis.

 

Locatie en adres 

Bartiméus 
Dokter Hengeveldweg 2 
(gele ingang van het gebouw: Hengeveldcollege) 
8025 AK Zwolle 

Artikel delen: