Berkum soeverein naar winst bij Horst

Zwolle – VV Berkum heeft de uitwedstrijd bij middenmoter FC Horst met 0-4 gewonnen, waarbij de Zwollenaren vanaf het beginsignaal het spel dicteerden.

horst_8_-_150307_medium.jpg 

Foto: R. Fröhlich

 “We waren oppermachtig. Horst kreeg pas laat in de tweede helft een paar kansjes, maar we zijn werkelijk geen moment in problemen gekomen,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. “We hebben nu 13 keer gescoord in de laatste drie wedstrijden en nul tegen gekregen. De ‘Schwung’ zit er weer in.” Berkum stelde, met een stevige bries in de rug, al vlug orde op zaken. In de negende minuut zette Chris van der Meulen, nauwelijks hersteld van een griepaanval eerder deze week, vanaf de linkerflank goed voor en van dichtbij maakte Frank Hoolsema het efficiënt af: 0-1. Een kwartier later onderschepte de weer uitstekend spelende verdediger Dirk Muis een Horst-aanval en stuurde hij met een fraaie dieptepass Chris van der Meulen op pad. De Zwolse linksbuiten was niet te achterhalen en schoot de 0-2 achter Horst-keeper Valentijn Wellenberg.

Pas na ruim een half uur viel het eerste kansje voor de thuisclub te noteren toen Aderson Lima alleen op de Zwolse goal af ging, maar Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis kon onderscheppen.

In het slot
Vijf minuten voor rust viel de af en toe wel erg eenzijdige wedstrijd eigenlijk al in het slot, toen een bekeken lobje van William Potkamp over keeper Wellenberg ging. De bal belandde op de paal en caramboleerde daarna over de ongelukkige Horst-verdediger Dominique Denzel in zijn eigen doel: 0-3.

Na rust liet Horst meer offensieve intenties zien maar zelfs met de wind in de rug bleef de ploeg machteloos. Berkum leek zelfs direct na de hervatting verder weg te lopen door Chris van der Meulen, maar op advies van de clubgrensrechter van Horst, die 90 minuten lang wel érg overenthousiast vlagde, werd de goal afgekeurd.

Scherp keepend
Horst kreeg mogelijkheden door Miquel Welles, die een aantal malen op het Zwolse doel af kon gaan maar evenzovele keren de scherp keepende Bouwhuis op zijn weg vond. Ook Dennis Ruitenberg kwam in schietpositie maar mikte naast, terwijl in de slotfase Roy Kok namens FC Horst hopeloos naast kopte. Op dat moment stond het al 0-4 voor de bezoekers. In de 67e minuut bracht Jaouad Akloud de bal goed onder controle en speelde hij Potkamp aan, waarna de Zwolse rechterspits beheerst de vierde goal van de middag achter keeper Wellenberg van de Veluwenaren tikte.

Door deze verdiende zege heeft Berkum uitstekend geboerd, mede omdat de directe concurrentie in de 1e Klasse D punten liet liggen. De Zwollenaren zijn een plaatsje geklommen naar een tweede plek op de ranglijst, met nog twee punten achterstand op koploper DOS ’37. In de komende week wacht voor Berkum de bekerwedstrijd tegen Go-Ahead Kampen en op zaterdag het inhaalduel tegen FC Zutphen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Spannende ontknoping dus

    De Zwollenaren zijn een plaatsje geklommen naar een tweede plek op de ranglijst, met nog twee punten achterstand op koploper DOS ??37.

    Alle succes!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.