WVF laat de punten in Harderwijk

Zwolle – Nadat de laatste twee wedstrijden een opgaande lijn hadden laten zien werd vanmiddag op sportpark De Strokel aangetreden tegen VVOG Harderwijk. Scheidsrechter was de heer C. Mulder op deze eerste echte lente dag. De eerste helft leverde voor de neutrale toeschouwers geen bijzonder kijkspel op.

Beide ploegen lieten de bal rondgaan zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Waar VVOG meer balbezit kende  wist de WVF achterhoede elk dreigend gevaar onschadelijk te maken. Hiro Gnanapragassam  onderscheidde zich door zijn resolute ingrijpen. Het eerste schot op doel was er pas na een klein kwartier via een afzwaaier van Vossebelt. Kort daarna leverde een hoekschop van Rob Meijerink gevaar op voor het doel van de gastheren. Nadat een vrije trap van VVOG voorlangs was gegaan ontstond er kort daarna een scrimmage in ons strafschopgebied door slecht wegwerken.

Hiro hield hier het hoofd koel.  Het echte eerste schot tussen de palen kwam van Nyang en was een prooi voor Mike te Wiele. Zo leek de rust aan te breken met de bekende brilstand doordat  beide ploegen aanvallend weinig tot niets brachten. Vossebelt dacht hier echter anders over. Hij schoot de weggekopte bal uit een corner  op slag van rust onberispelijk achter Mike. Ruststand dus 1-0 in een weinig enerverend eerste bedrijf.

Trainer Freddy Smit bracht Jeroen van Brummen voor Lennart Bril. Mogelijk om meer druk te kunnen zetten naar voren. Echter na een dieptepass op Nyang, die mogelijk buitenspel stond maar niet werd teruggefloten, stond het zo maar 2-0. Kort daarop was het keeper Mike te Wiele die zijn uittrap tegen een VVOG speler zag gestuit en vervolgens was het Boutachkourt die de 3-0 liet aantekenen.

Mike te Wiele  kreeg geel voor commentaar. In feite de wedstrijd verspeeld in amper 5 minuten. VVOG dat de laatste weken ook slechts 1 punt had gehaald, liet zien behoorlijk te kunnen voetballen nu de druk weg was. Hans Kamping kwam Sybren Poppen vervangen.  Stals schoof door centraal achterin naast Hiro. De kans op de aansluiting (?) was er uit een vrije trap van Rob die werd gemist door Jeroen en Ozhan. Bas Bouwhuis werd gewisseld voor Kristian Bril. Deze ging vol door in de zestien en kreeg tot verbazing van velen een strafschop waar de scheidsrechter hands had gezien van de verdediger. Dit buitenkansje werd benut door Rob Meijerink 3-1.

Mike toonde zijn niet geringe klasse op een inzet  van van der Vlag. Kort daarna moest hij wel capituleren na een aanval over rechts. De voorzet werd van dichtbij binnengetikt door Biya. 
Eindstand 4-1. Een wedstrijd om snel te vergeten maar mogelijk dat er toch leermomenten zijn gezien door de technische begeleiding.

Volgende week de uitwedstrijd naar Harkemase Boys.

Bert Kamerman

Karakteristieken:

Schedsrechter C. Mulder
Toeschouwers  400

Scoreverloop:
45. Vossebelt 1-0, 47. Nyang 2-0,  49. Boutachkourt 3-0  75. Meijerink 3-1 (P)  88. Biya 4-1

Gele kaart:    WVF:  Mike te Wiele  

Opstellingen:
WVF:  te Wiele, Reijnen, Gnanapragassam, Poppen, (Kamping),  Stals, Bouwmeester, Meijerink, Bouwhuis,(K. Bril), Berends, Kardag, L. Bril (van Brummen)

VVOG:  Koornberg, van den Brink, Hop, Vossebelt, Brockhoff, (Boersma),  Labari,  Biya, (Dijkstra), Duits, van Wilgenburg, Nyang, (vd Vlag), Boutachkourt.

Door: Bert Kamerman 

Artikel delen: