Be Quick omzeilt ook lastige klip in IJsselmuiden

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag een belangrijke overwinning behaald. IJVV, als derde geklasseerd, kreeg de eerste thuisnederlaag voor de kiezen. Daardoor blijft de stand op de ranglijst er prima uitzien. Naaste belager  RDC volgt op zes punten.

Be Quick wacht zaterdag de taak om IJVV de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te brengen. Op het drassige veld is dat vooralsnog geen makkelijke taak. IJVV begint dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd en ziet dat William Dekker in de 7e minuut de paal raakt. Be Quick komt echter ook regelmatig op de helft van IJVV en heeft geluk in de 11e minuut dat de vlag van de grensrechter naar beneden blijft. Een diepe bal komt bij Bas Buimer terecht. Die slaagt er echter niet in  om de keeper te verschalken, maar dat doet de meegelopen Sander Aarten in de herkansing wel: 0-1.

Net na het doelpunt krijgt William Dekker opnieuw de kans om te scoren, maar hij raakt de bal niet goed. Daarmee heeft IJVV het meeste kruit voor deze middag al verschoten. Be Quick krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en ook nu blijkt dat de verdediging staat als een huis. IJVV komt er nauwelijks nog doorheen. Be Quick krijgt nog een grote kans halverwege de eerste helft. Maar Sander Aarten weet een diepe bal van Frank Oosterhof niet tot doelpunt te promoveren. 

Na de rust wordt IJVV plotseling door Be Quick in het zadel geholpen. Een mislukte voorzet van Roelof van de Berg, wordt door Karwan Mehrabi verkeerd ingeschat, waarna de bal in eigen doel verdwijnt: 1-1 (48e).

Be Quick is echter de betere als het om voetballen gaat. Het veld werkt niet mee, maar de spelers halen over het algemeen een voldoende. Het is dan ook wachten op het volgende doelpunt omdat IJVV er nauwelijks in slaagt om  gevaarlijk te worden. De 1-2 valt uiteindelijk in de 60e minuut. Sander Aarten legt een bal terug op de ingelopen Frank van der Burg. Die treft niet rechtstreeks doel, maar ziet dat de bal via Danny van den Berg uiteindelijk toch over de kalklijn rolt: 1-2.

Robin Kalter vuurt dan nog eens op het doel namens IJVV, maar de IJsselmuidenaren zullen niet veel verder meer komen. Met de ruimte die ontstaat in de slotfase van de wedstrijd wordt door Be Quick niet altijd goed omgesprongen. Uiteindelijk weet Frank van der Burg  de keeper in de 81e minuut te verslaan met een slim schot. Daarmee is het 1-3 en komen de punten toch weer bij de Zwolse ploeg terecht.

Een lastige uitwedstrijd en toch weer gewonnen. Trainer Arnie Pot is uiteraard tevreden: “Het lastige veld was niet in ons voordeel . En dan hadden we nog geluk dat  het vrijdag niet meer geregend had. Maar we hebben gewoon goede afspraken gemaakt voor de wedstrijd. Blijf in positie spelen, hou het simpel.  En ga er in als het nodig is. Dat hebben ze uitstekend opgepakt. Zo moet je deze wedstrijden winnen.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Michel Klink (70. Felix Boessenkool), Frank Oosterhof, Talha Özen, Sander Aarten, Bas Buimer,  Frank van der Burg

Door: G. Grevers
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Dat zou zeker mooi zijn, een knappe overwinning daar, volgend jaar de eerste klasse samen met wvf en berkum(als ze niet promoveren)


  ⚠️ Meld

 2. Dat zou inderdaad leuk zijn voor het Zwolse amateurvoetbal. Al ben ik bang dat Berkum dan toch een maatje te groot is. Hun tweede is al beter dan het eerste van Be Quick, maar een paar leuke derbys zijn altijd welkom.


  ⚠️ Meld

 3. Bequick 1 met 2 vingers in de neus van Berkum 2, waar haal je deze onzin vandaan.
  Als berkum niet promoveert, zullen er veel jongens weggaan bij Berkum, want dan zou de geldkraan wel dicht gedraaid worden…  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.