Bleugrass in en bij de muziektent

Zwolle – De stichting Muziek in de Tent trapte zondagmiddag af met de Pine Needle Miners. De enthousiaste bandleden zorgden voor een feestje op het Assendorperplein. Ze lieten Amerikaanse Bluegrass op hun eigen originele manier horen. Dat deden ze door een defect aan de geluidsinstallatie bij en in de muziektent op het zonovergoten plein.

muziek_in_de_tent.jpg 

De Pine Needle Miners zijn uit de klei getrokken muzikanten uit Meppel en dit bleek een perfecte basis voor Bluegrass. De nummers van dit zestal geven je het warme vrolijke gevoel. De muziek wordt gekenmerkt door folk en country en heeft een jazz-achtige structuur. De band liet deze sound op een energieke, originele en creatieve manier aan het talrijk aanwezige publiek horen. Zoals gezegd, in en bij de muziektent.

De Pine Needle Miners is zoals bandlid Gerhard Post zelf zegt: “een vreemde eend in de bijt. ” De instrumenten die gebruikt worden, zie je niet standaard op elk podium. Zo kun je een mandoline, banjo, contrabas, harmonica en viool horen in de liedjes van de formatie. Dit resulteert in een sterke eigen gerijpte Bluegrass sound.

Het belooft verder een mooi seizoen te worden voor Muziek in de Tent dankzij het veelzijdige programma van 2015. Zo komt er zelfs uit Rusland een band naar het Assendorperplein!

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.